fredag 20 april 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Nya uppgifter: Milan vill övertala Donnarumma att stanna

Nya uppgifter: Milan vill övertala Donnarumma att stanna

Att Gianluigi Donnarumma inte förlänger med Milan har blivit en världsnyhet inom fotbollen. Sveket har resulterat i kritik mot den 18-årige målvakten från många olika håll, inte minst från Milan-profiler och supportrarna. Fassone och Mirabelli bekräftade i ett officiellt uttalande via AC Milan att Donnarumma tackat nej till de rödsvartas erbjudande, och att beslutet av slutgiltigt. Italienska Il Giornale kommer med de chockande uppgifterna att Milan inte gett upp hoppet helt ännu. Sportdirektören Mirabelli ska försöka övertala målvakten att stanna.

Hittills har enbart representanterna från Milan gått ut i media och talat om Donnarummas beslut. Varken Mino Raiola, eller spelaren själv, har sagt något om beslutet. Agenten Raiola kommer dock att hålla en presskonferens i Montecarlo kl. 17:00 ikväll, där han med största sannolikhet även kommer att adressera Donnarummas situation.

Även om vi inte har underlag att fatta fullständigt korrekta slutsatser, kan man tyda att Donnarummas ”diss” inte beror på ekonomiska faktorer. De rödsvarta hade erbjudit målvakten 5 miljoner euro per år inklusive bonusar, vilket hade gjort Donnarumma tredje bäst betald i ligan efter De Rossi och Higuain. Mirabelli berättade även under gårdagen att Gigio hade fått ta över kaptensbindeln. Kontraktsproblemet handlade främst om att Raiola ville inkludera en klausul som enligt Il Giornale skulle innebära att Donnarumma kunde lämna för 40 miljoner euro ifall Milan hade misslyckats med att kvalificera sig till Champions League.

Enligt uppgifter vill Donnarumma enbart till Real Madrid, men Champions League-vinnarna har redan världsmålvakten Keylor Navas och är inte riktigt villiga att uppoffra costaricanen. Italienska tidningen Il Giornale uppger att Milan inte gett upp hoppet om sin målvakt ännu, och att Mirabelli förväntas resa till Polen där U21-EM spelas. Sportdirektören ska följa mästerskapet, men även försöka övertyga Donnarumma att stanna i Milan. 18-åringen har ännu inte givit sin förklaring till varför han inte förlängde. Målvakten spelar mot Danmark ikväll (start klockan 20:45).

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.