tisdag 19 juni 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Marotta: ”Vi är inte ute efter Donnarumma, men…”

Marotta: ”Vi är inte ute efter Donnarumma, men…”

Kommer Gianluigi Donnarumma att lämna Milan för Juventus? Det vet vi inte än, men Gigio-nyheten har blivit så stor att även Juventus VD, Giuseppe Marotta, uttalat sig om situationen. Marotta hade följande att säga till Corriere della Sera:

– För klubbar har det blivit allt svårare att hantera dessa situationer, berättar Marotta.

– Vi står inför en radikal förändring när det kommer till unga spelares anseende. Nu har de profesionella människor nära sig och de gör allt för sin karriär, även om det går emot klubben som fostrade dem. Detta är fakta.

– Reglerna behöver ändras, och det jobb som klubbar lägger när rörande ungdomssektorn måste skyddas med något sorts ”lärlingskontrakt”.

Marotta fick även frågan om Juventus kommer att värva Donnarumma.

– Det är uppenbart att Juve har rätten att undersöka varje möjlighet. När en spelare är tillgänglig på marknaden så har vi en plikt att göra vårt jobb. Är vi ute efter honom? Nej, inte för tillfället. Han är en talang, sen får vi försöka avgöra vilka som är talanger och vilka som är mästare.

Två före detta Milan-spelare, målvakten Giovanni Galli och strikern Daniele Massaro, har också vädrat sina åsikter om Donnarummas beslut och framtid. Båda tror att 18-åringen kan skriva på för Juventus.

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.