tisdag 16 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Allegris presskonferens

Allegris presskonferens

Jag tror inte på det förflutna. Just nu har vi några spelare skadade. Jag har tur nog att ha en stor trupp som vi såg i Turin. Skador är inte alltid negativa, andra får chansen att visa upp sig samtidigt som de skadade får vila. Denna match är viktig för oss eftersom att fr.o.m i morgon kväll kommer det finnas endast 9 matcher kvar och man har inte råd att tappa några poäng nu. Det är viktigt att behålla den fördelen som vi har. Vi kommer inte att tänka på Barcelona, vi är fokuserade på Roma. Roma spelar bra nu och de har förbättrat sina resultat på sista tiden, de gör resultat även när de inte har bollen. De är mer alerta i försvaret och har inte släppt in mål de senaste två matcherna. De får Totti tillbaka i morgon och de har många unga spelare som har mognat sedan början av säsongen. De kämpar för tredje plats, så vi måste göra en bra match mot de från en teknisk synvinkel med hög intensitet och koncentration.

”Deras stil är att spela bra fotboll, men jämfört med en och en halv månad sedan, då de tappade och inte var koncentrerade så har de förbättrat sig nu. Luis Enrique är en mycket bra tränare med tydliga idéer. Han är klarvaken och han förstod att Roma måste försvara bättre. Hur kan jag övertyga Galliani under de kommande åren? Endast genom att vinna. Vi gör väl på alla fronter, men vi måste vara vakna eftersom Juventus inte kommer att ge sig så lätt även in i Nästa år. Vi vill spela för det andra stjärnan (som representerar 20 liga vinster).

Boateng och Aquilani är båda tillgängliga. På tisdagen avslutade Aquilani spelet bättre än han började. Jag måste se för att bestämma om Boateng startar eller börjar från bänken. Jag utvärderar allt efter träning. El Shaarawy kommer förmodligen starta med Ibrahimovic.

Jag talade med Parma presidenten i lördags och han frågade mig angående skador. Jag tror att många av dessa skador har varit snarare traumatiska skador än fysiska sådana. Naturligtvis är det något som vi bör förbättra.

Juve-Inter? En seger skulle innebära minst fyra poäng imorgon och efter det får vi se. Men titeln kommer inte att vinnas i morgon. Under 90 minuter mot Juventus vann vi och jag är inte intresserad av deras förlustfria svit. Jag har inte ångrat någon transfer. Jag vill att vi ska vara på första plats den 13 maj.

Robinho är otillgänglig imorgon, vi får se om han kommer tillbaka i matchen mot Barcelona istället. Thiago Silva har lite enklare muskel problem men det bör inte vara ett problem för morgondagen. Mesbah gjorde det bra mot Juventus och naturligtvis är det normalt att du gör dåliga ageranden under en sån match. Nu är han lugnare, har han en hel del utrymme för förbättringar. El Shaarawy är fortfarande bara 19, gör han bra saker och det kommer bli många toppar och dalar i sin tillväxt, det är normalt. Trots skadorna, är vi på toppen av tabellen, det bevittnar om hur väl klubben har gjort det.

Spelarna har kvalitet och karaktär. Pato? Det enda säkra fallstudien är att han bara blir skadad på San Siro. När man talar om mänskliga varelser, lämnar även vetenskapen utrymme för psyket och det finns inga andra självklarheter än så. Tid och erfarenhet kommer att förbättra alla, särskilt mig. Efter matchen i London tillbringade jag lite tid att fundera över vad som hände. Jag anser mig lyckligt lottad att vara tränare för Milan och att vara på god väg mot ligatiteln samt vara i Champions League. Barcelona är ett lag som måste mötas med mod och balans.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.