torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Genoa – Milan: Individuella prestationer avgjorde

Matchrapport: Genoa – Milan: Individuella prestationer avgjorde

Rent tabellmässigt såg det ut som en vanlig mittenmatch i Serie A. Men som vi vet har Milan underpresterat denna säsong men har på slutet visat att man fortfarande sprattlar. Samma sak var det med kvällens hemmalag Genoa som har ryckt upp sig sista tiden efter en tung första tid. Det skulle visa sig bli en spännande tillställning där spetsegenskaperna skulle avgöra. Lagen ställde upp på följande sätt:

Genoa (3-4-3): Perin; Burdisso, De Maio, Marchese; Motta, Bertolacci, Sturaro, Antonelli; Fetfatzidis, Gilardino, Sculli

Milan (4-2-3-1):
 Abbiati; Bonera, Mexes, Rami, Constant; De Jong, Montolivo; Honda, Kakà, Taarabt; Pazzini

Värt att notera är att Balotelli började på bänken på grund av förkylning. 

Matchen:

I matchens inledning så fick båda lagen periodvis testa motståndarnas backlinje och ibland målvakt, men utan att det resulterade i något större läge och målchans. Men plötsligt blixtrar det till. I den 20:de minuten får Taarabt bollen från ett uppspel, driven framåt, går förbi sin back och slår in bollen innanför bortre stolpen. 1-0 till Milan! Efter målet fortsatte matchen i relativt högt tempo där inget av lagen visade några tendenser att backa hemåt och säkra utan vågade trycka på uppåt. I slutet av halvleken vågade Genoa mer och mer men lyckades inte få hål på ett passivare Milan. Närmast kom Bertolacci med ett skott strax utanför stolpen i den 37:de minuten. Milan gick in i halvlekpausen i ledning, men Genoa var nära vid flera tillfällen och kvitteringen hängde i luften. 

I andra halvlek så fortsatte en massiv press från Genoa och Milan var ordentligt tillbakapressade. Organisationen och kylan med bollen var som bortblåst för Milans del.  Så kom det från ingenstans. I den 56:e matchminuten fick Honda bollen några meter över mittlinjen och lyckades komma förbi sin försvarare med en lång pet. Målvakten rusade ut men Honda hann precis chippa bollen över Perin och bollen rullar in i mål. Hondas första mål för Milan och 2-0 i matchen! Efter målet kommer Genoa av sig och pressen avtog. Milan tog dock inte direkt över taktpinnen och även om man hade några lägen så förvaltade man dem inte. Det var istället Genoa som skulle få sitt mål. I minut 73 efter en hörna så drog Marco Motta på för kung och fosterland och genom först målramen och sen Abbiati så kom reduceringen. 2-1 till Milan. Genoa fick nu nya krafter och deras press återupptogs. Abbiati tvingades till en högklassig räddning i den 75:e minuten som mycket väl kunde ha resulterat i en kvittering. Milan lyckas rida ut stormen och vinna med 2-1, men spelmässigt övertygade man inte och om det inte hade varit för Abbiati och individuella prestationer hade det kunna se annorlunda ut. 

Spontana tankar efter matchen:
– Tack vare individuella prestationer lyckades Milan ta 3 poäng idag. Att veta att man har spelare som kan kliva fram är alltid bra, men laget måste kunna leverera också om man ska fortsätta vinna kommande matcher. 

– Skönt för Honda som äntligen fick göra sitt första mål i Milan. Han har gjort sig förtjänt av det med sitt slit på både träningar och matcher. Han har nog ännu mer att bjuda på, men det här var ännu ett steg i rätt riktning. 

– En annan spelare som kom i januari fortsätter leverera. Taarabt har verkligen gjort avtryck under sin tid i Milan och stod för det första målet i dagens match. Han är fortfarande inte bra över 90 minuter, men potentialen finns där och Milan borde verkligen fundera över hans framtid i den rödsvarta tröjan.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.