torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Äggskal, Casillas, Diego Lopez och supporterkultur

Äggskal, Casillas, Diego Lopez och supporterkultur

Det här blogginlägget som du har klickat dig in på kommer att handla om en hel del.

Vad är en hel del må du undra och svaret är att det är en massa. Och vad är en massa? Det är fredag! Sluta fråga och undra för idag är jag ledig (på riktigt) och jag har längtat efter att skriva ett blogginlägg. Mina fingrar ska dansa över tangentbordet och jag ska skriva ner allt jag har i mitt hjärta. Det är både fotboll och lite annat! Sedan den här bloggen startades har det aldrig varit en veckas uppehåll mellan inläggen.

Jag har haft otroligt mycket att göra den här veckan. Så pass mycket att jag vaknade arg och straffade äggen jag skalade. Jag har varit bitter och smågnällig. Jag har upptäckt en ny sida av mig själv vilket är konstigt. Man kan tro att man känner sig själv. Det gör man inte förrän man bubblar sig igenom sin lilla trygghet man har format. <— Slutsats.

Jag minns ett par rykten som handlade om Casillas och Milan i början av den här säsongen. Det ryktades att Casillas hade erbjudit sina tjänster till Milan men att klubben nekade. Spekulationer är som vanligt intressanta att följa. I gårdagens podcast kom vi fram till att spekulationer kryddar fotbollen. Om du inte har lyssnat så kan du göra det här.  Italienska fotbollstidningen football-italia (fyndigt namn) har Casillas agent så sent som i dagarna sagt följande ord:
– Det är en ära att min klient kopplas ihop med en klubb som Milan. I nuläget har jag inget att rapportera om Milan eller Manchester United för den delen. Om Milan skulle ringa är det en ära och vi skulle självklart prata. Om inte en förlängning sker är han fri att lämna på sommaren, beroende på vilka erbjudanden vi får.

Så vad kan vi komma fram till? Milan behöver förstärka på målvaktssidan och Casillas kan anlända gratis. Milan + free transfers= Gallanis största dröm.

För mindre än en månads sen rapporterade en vän till mig som för övrigt är Real Madrid supporter att Diego Lopez är så gott som klar för Milan. Hans trovärdighet som källa ska självklart diskuteras. Jag försökte hitta något konkret angående Lopez men fann inget. Jag bestämde mig för att kontakta Thomas Wilbacher och även han hade nåtts av nyheten. Slutsats av detta? Niente.

Helt plötsligt har Milan kopplats ihop med två målvakter från samma klubb. En av kopplingarna är bekräftad medan den andra, Lopez-fallet, är bara rena spekulationer och rykten. Oavsett vad så kvarstår faktumet att Milan måste värva en ny målvakt. Fler namn som har länkats ihop med Milan är Agazzi, Perin. Det här sommarfönstret, förlåt, jag menar slutet av sommarfönstret blir onekligen intressant att följa.

Supporterkultur har efter ett par specifika händelser blivit alltmer uppmärksammat. Politiker har börjat svinga med sin retorik och journalister har nappat på allt. Vi mot dem känslan blir bara större och större. Fotbollen som sport blir belastad för att ett par individer VÄLJER att bete sig på ett våldsamt sätt.

För mig är problemet varken fotbollen eller dess supporterkultur. Problemet är valen man gör i livet och hur dessa val sedan utspelar sig i form av handlingar. Du kan välja att gå till krogen och supa dig stupfull men du kan också välja att gå till krogen och dricka vatten. I det här fallet kan krogen inte bli beskyllt för att vara en plats där misshandel och våldtäkter sker. Krogen ansvarar inte heller för vad du gör efter din vistelse där. Fotbollen har hamnat i centrum av fel anledningar. Jag förstår inte dessa som beskyller fotbollen som sport. Ska internet beskyllas för alla spridningar av barnpornografi? Nej för att ännu en gång, det är individer som VÄLJER att bryta normen eller för delen att följa den.

Ett sätt att hantera dessa problem är att vi alla tar vårt ansvar för att utbilda. Det finns en tendens bland oss som bor i detta underbara land att bara förvänta oss att skolan ska utbilda. Vi har fel. Ett barn lär sig från sitt samhälle, sitt umgänge och sitt hem. Skolan lär ut kunskaper som ska överföras till annan kunskap. Livsläran sker till viss del i skolan, resten sker utanför den.

Jag, du och alla andra kan via vårt beteende förmedla budskapet att våld inte är en lösning på något. Vi kan förmedla att våld är okunnighetsspråket. Vi kan förmedla att det finns andra val i livet. För i slutändan handlar allt om valen man gör. Vad väljer du att göra?

Ett stort tack till er som ger mig komplimanger för mina texter. Det är ni som gör att jag längtar efter att skriva. TACK!

Twitter: @Abassalali

Come al solito, Forza Milan!

//

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.