torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorf: ”Klubbens målsättning är fortfarande att kvalificera sig för Europa”

Seedorf: ”Klubbens målsättning är fortfarande att kvalificera sig för Europa”

Milan förlorade fyra matcher i rad och stormen kring laget och klubben var ett faktum. Nu har Milan plötsligt tre förlustfria matcher i rad mot delvis svårt motstånd. Efter Milans fina uppvisning i gårdagens 3-0 vinst mot Chievo intervjuades den tidigare så kritiserade tränaren Seedorf.

– Om stormen har avtagit? Jag vet inte och det beror inte på mig. Vi är mycket glada för alla Milanisti som kan ha en lugnare tid nu.

Seedorfs syn på Kaka och hans uttalanden om att han vill spela i USA:

– Kaka har arbetat hårt på träningarna så jag är mycket glad att han får möjlighet att uttrycka sig på det bästa sättet (genom att göra mål).

– Jag kan inte tala för Kaka, eftersom det är hans framtid. Det finns inga tvivel om vad jag tycker om honom. Det finns också andra spelare som förtjänar ett omnämnande. Honda gjorde allt för att hjälpa laget i kväll och det är synd att han inte gör mål eftersom han har kvaliteten för att göra skillnaden.

Om slutet av denna säsong:

– Jag sa häromdagen att klubbens målsättning fortfarande är att kvalificera sig för Europa.

Om valet att bänka Zapata för Zaccardo: – Zapata är en spelare som blev skadad och ersättarna spelade bra, så det är helt enkelt en fråga om form. Jag anser att båda är mycket användbara i vårat försvar.

Milans förbättringar har kommit efter att laget åkte till Rom för matchen mot Lazio och för att noga gå igenom Seedorfs tankar och taktik.

– Från början försökte jag att få balans i försvaret, men uppenbarligen tar det tid när en coach kommer med en annan mentalitet. Nu tycker jag vi har hittat en bättre balans och att alla elva spelare vet mer deras egna roller. Förbättringen av spelet är tack vare tiden och att spelarna får lära känna varandra i denna nya taktik.

– Vi har tidigare förlorat matcher när vi spelade bra. Till exempel mot Juventus , Atletico Madrid och Napoli.  Dessutom med spelare med feber på plan, och mot Parma när vi fick spela med 10 män efter fem minuter.  Vi har inga ursäkter, men orsaker till att spelet inte gick som vi ville.

Många frågade sig varför Adel Taarabt plötsligt blev bänkad i några matcher och Seedorf förklarade varför.

– Jag kan se mer koncentration i hans beslut eftersom Taarabt är kreativ och vill alltid vara kreativ. Jag såg hans oförmåga att utföra sin kreativitet på det sätt han ville och det skadade verkligen honom. Jag föredrog att skydda honom genom att långsamt låta honom återfå självförtroendet.

Källa: Football-italia.net

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.