torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Milan – Chievo: Snygga mål och lovande tendenser

Matchrapport: Milan – Chievo: Snygga mål och lovande tendenser

Ikväll möttes två lag som slåss för sina överlevnad på olika sätt. Chievo för att undvika att bli indragna i bottenstriden, Milan för att rädda sin heder efter en säsong som redan är misslyckad. Milan har historiskt sett haft bra resultat mot Chievo, och den sviten skulle fortsätta ikväll. Lagen ställde upp på följande vis:

Milan (4-2-3-1): Abbiati – Bonera, Zaccardo, Rami, Emanuelson – De Jong, Muntari – Honda, Kakà, Taarabt – Balotelli

Chievo (5-3-2): Agazzi – Sardo, Dramé, Frey, Dainelli, Bernardini – Radovanovic, Bentivoglio Hetemaj – Obinna, Paloschi

Värt att notera är att Zaccardo fick chansen från start i avstängde Mexes frånvaro, medan Zapata fortsätter nöta bänk. I Chievo återfanns en formstark Milanbekant i Paloschi. 

Matchen:

Milan tryckte på från början och började på bästa möjliga sätt när ingen mindre än Mario Balotelli höll sig framme på ett inlägg och tryckte in ledningsmålet efter bara 4 minuter. 1-0 till Milan! Spelarna var dock inte nöjda där utan Taarabt skulle få på ett bra skott i den 6:e minuten som Agazzi i Chievomålet lyckades styra ut till hörna. Efter det skulle Milan trycka på några minuter till innan Chievo äntligen skulle få styra lite. Men förutom en gång då Abbiati behövde ingripa avstyrdes lägena utan större problem. Milan skulle dock fortsätta vara farliga då Honda i den 27:de minuten elegant lyfte in bollen till en frispringande Kaka som inte gjorde några misstag. 2-0 till Milan! Honda som gjorde sin första poäng i Milantröjan skulle även få chansen att göra sitt första mål ungefär 10 minuter senare när han blev helt ren med målvakten efter ett fint anfallspel och passning av Balotelli, men han brände högt över. 

Milan går in i halvtid i ledning med 2-0. De ägde matchen spelmässigt och resultatet hade kunnat vara större. 

I andra halvlek fortsatte Milan att ösa på. Taarabt var ytterst nära att skapa en farlighet men som många andra gånger gjorde han det lite för svårt för sig själv. Men det skulle inte ta slut där. Efter att Honda först varit farligt nära med en nick från nära håll fick Kaka bollen strax innanför till vänster i straffområdet. Han tog sats och skruvade snyggt in bollen otagbart vid bortre stolpen. 3-0 till Milan med 54 minuter spelade! Efter tredje målet lugnde spelet ner sig en aning där Milan fortsätter äga boll och skapa chanser, men man tar det säkra före det osäkra och lämnade inget utrymme för Chievo att komma in i matchen. Lägen kom genom matchens gång, men skärpan saknades vid de tillfällen som gavs. På tilläggstid fick Chievo en straff i en märklig situation där Zaccardo var inblandad. Bollen går dock stenhårt i ribban och Milans nolla hölls intakt. 

Milan vinner matchen med 3-0 efter 3 skickligt utförda mål och individuella prestationer. Ett betryggande besked för många Milan-fans där ute, och riktigt skönt för spelare och ledares självförtroende. 

Spontana tankar efter matchen:
– Milans form fortsätter att stiga uppåt. Från att ha visat tendenser mot Fiorentina byggde man vidare på det idag. Spelet såg lovande ut med flera fina moment. En Seedorf-effekt? Är vi äntligen på rätt väg?

– Även om målen var individuella prestationer så såg lagspelet lovande ut, och med ännu bättre skärpa hade resultatet vara dubbelt så stort. 

– Är Honda äntligen på väg att hitta rätt? Han visade vid enskilda tillfällen vad han kan mot Viola, och idag så bjöd han verkligen publiken på sin skicklighet vid det andra målet. Dessutom sliter killen i 90 minuter ute på planen vilket tyder på bra moral och inställning. 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.