torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Införrapport: Milan-Chievo

Införrapport: Milan-Chievo

Som en hal ål är Milan påväg att åla sig ur dom vassaste av klor som hållit klubben så hårt dom senaste veckorna.

Matchen Milan-Chievo gör nog inte många soffa-sittare entusiastiska denna säsong. Ett Chievo som krampaktigt sliter för att inte ramla ur serien. Ett Milan som man bara kan föutse att dom aldrig går att lita på eller förutse denna säsong. Dock tror jag på ett visst underhållningsvärde av en del anledningar: Milan har tagit 4 poäng på två svåra matcher vilket var ett ultimatum för tränare Seedorf, vilket gör att han kan slappna av och forma ett lag som inte har något att spela för men mycket att bevisa. Chievo krigar som sagt för ett Serie-A-kontrakt till nästa säsong. Dom har en av Serie-As mest intelligenta tränare (Corini) och ett lag som är beredda att göra allt för honom och klubben. Chievo behöver poäng och Milan kommer att få sina chanser.

Milan:

Skador och avstängningar: El Shaarawy, De Sciglio, Petagna, Montolivo, Abate, Amelia är skadade avstängda är Mexes och Constant 

Truppen: Abbiati, Coppola, Gabriel, Bonera, Rami, Silvestre, Zaccardo, Zapata, Emanuelson, Birsa, Essien, De Jong, Honda, Kaká, Muntari, Poli, Saponara, Taarabt, Balotelli, Pazzini, Robinho

Trolig startelva (4-2-3-1): Abbiati; Bonera, Zaccardo, Rami, Emanuelson; Muntari, de Jong; Honda, Kakà, Taarabt; Balotelli.

Håll ett extra öga på: Honda som många hoppas på efter att han var bättre än dålig förra matchen.

Värt att notera: Milan släppte inte in något mål senast mot Fiorentina och släppte nästan inte till något farligt läge för Lazio matchen innan.

Milans fem senaste matcher:

Milan-Udinese 0-1

Milan-Atletico de Madrid 1-4

Milan-Parma 2-4

Milan-Lazio 1-1

Milan-Fiorentina 2-0

Chievo:

Skador och avstängningar: Guana och Rubin

Truppen: Agazzi, Drame, Cesar, Dainelli, Frey, Guarente, Bentivoglio, Radovanovic, Paloschi, Hetemaj, Obinna, Puggioni, Squizzi, Bernardini, Canini, Sardo, Mbaye, Paredes, Lazarevic, Thereau, Stoian, Pellissier

Trolig startelva (4-3-1-2): Agazzi, Drame, Cesar, Dainelli, Frey, Guarente, Bentivoglio, Radovanovic, Paloschi, Hetemaj, Obinna

Håll ett extra öga på: Milan-sonen Paloschi som gjorde två mål senast och som när han får vara frisk ofta gör en del mål.

Värt att notera: Klubben fick sitt smeknamn ”Dom flygande åsnorna” av en Hellas Verona-supporter som sa att den dagen Chievo spelade i Serie A skulle åsnor kunna flyga. Nu kan klubben vara på väg att tappa sina vingar och störta ner i Serie B.

Chievos fem senaste matcher:

Chievo-Atalanta 1-2

Chievo-Genoa 2-1

Chievo-Fiorentina 1-3

Chievo-Roma 0-2

Chievo-Bologna 3-0

TV: 20.45 på tv12 (gamla tv4sport).

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.