onsdag 19 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorfs presskonferens inför Fiorentina – Milan: ”Taarabt kan återvända till startelvan imorgon”

Seedorfs presskonferens inför Fiorentina – Milan: ”Taarabt kan återvända till startelvan imorgon”

Här är vad Milans tränare Clarence Seedorf hade att säga under dagens presskonferens i Rom, där de rödsvarta tränar inför mötet med Fiorentina imorgon:

Angående söndagens match mot Lazio: ”Vi hade inte så många målchanser mot Lazio, men det var på grund av att det var en match mellan två lag som inte ville ta några risker. Vi bjöd inte Lazio på så många chanser och fick inte så många själva heller. Vi spelade som ett lag. I fotboll så kan en speciell incident vara avgörande, som t.ex. ett mål. Ett mål räcker, det här är inte som basket. Med detta sagt så har vi alltid gjort mål. Fiorentina? Det är ett bra lag som alla gillar att kolla på. Rami och Mexes? De gjorde en bra match mot en lurig motståndare. Lazio har en del snabba spelare. Constant stod också för en bra prestation. Rami och Mexes kan starta i morgondagens match också.”

Angående fotbollen i Italien: ”Det finns en skillnad mellan kulturen i Spanien och Italien. De har olika sätt att spela fotboll på. El Clasico är alltid spektakulärt, precis som Milan – Juve och Inter – Juve i Serie A. Runt om i världen så är Serie A respekterat av både spelare och de som är engagerade i sporten. Det är alltid en viktig referenspunkt. I Italien så måste man vara tålmodig med fotbollen och stolt över det man har. Balotelli? Uppskattningen jag ger till alla mina spelare är tydlig och direkt, jag försöker att förstå alla och jag gör samma sak med Balotelli. Jag är inte en mjuk kille. När vi intar planen så kräver jag mycket från honom då jag tror att han har potentialen att genomföra det jag ber honom om. Jag gör det med alla andra också. Balotelli är även den som får mest uppmärksamhet från media i Italien, men det gör honom inte annorlunda. Igår så jobbade han hårt under träningen precis som de andra, det är så det ska vara.”

Angående relationen med Galliani ”Jag har inte bestämt vem som kommer att spela högerback ännu. Om Galliani står bakom mig? Det har aldrig varit spänt mellan oss. När det är många faktorer utanför som verkar så är det lätt att få folk att tro på allt möjligt, men kommunikationen mellan mig och Galliani har alltid varit för Milans bästa och så kommer det att fortsätta. Jag har en livsstil som gör att jag kan hantera press, jag har alltid varit en vinnare på grund av detta och jag kommer inte att förlora det. Jag går upp relativt tidigt och jobbar hårt. Jag jobbar alltid för lagets bästa och för att nå resultat.”

Angående Taarabt och Kakà: ”Imorgon så kan Taarabt återvända till startelvan. Jag har gjort ändringar tidigare och till och med mot Lazio så ändrade jag om lite. Jag är bara ute efter att få med mig positiva resultat hem. För mig så är den nuvarande formationen inte orörbar. Dock så är min filosofi och hur jag ser på spelet helig. Detta funkar på vilken formation som helst. Kaka spelade i en mer central roll mot Lazio. I fotboll så måste man utnyttja de ytor som motståndarna lämnar och av den anledningen så flyttade han ut till höger senare i matchen. I Florens så kommer vi inte att rotera i laget, utan ändringarna kommer att ske efter våra behov då vissa spelare inte är tillgängliga. Vår comeback mot Parma med tio man på planen var ett bra tecken. Laget är i bra form.”

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.