tisdag 23 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Lazio – Milan: En tråkig oavgjord historia

Matchrapport: Lazio – Milan: En tråkig oavgjord historia

Inför kvällens match var det två lag som har haft det tungt denna säsong. Båda har haft det svårt att få sportsliga resultat med sig och fansen har klagat högljutt vid flera tillfällen. Det återstod att se om något av lagen kunde vända på den dystra sviten ikväll. Lagen startade på följande vis:

Lazio (4-3-3): Berisha; Konko, Biava, Novatetti, Radu; Gonzalez, Ledesma, Biglia; Candreva, Perea, Keita

Milan (4-2-3-1): Amelia; De Sciglio, Rami, Mexes, Constant; De Jong, Essien; Kakà, Poli, Honda; Pazzini

Värt att notera är att Balotelli inte fanns med från start, utan istället fick Pazzini chansen längst upp i anfallet.

Matchen:

Matchens inledning var i inläggens tecken då Lazio i allmänhet och Candreva i synnerhet försökte flera gånger att nå in i straffområdet från kanten. Ett litet övertag ifrån Lazio som vågade trycka upp och Milan hade svårt att organisera sina anfall. Med halvtimmen spelad hade Lazios press ebbat ut och Milan tog över mer och mer av spelet, dock utan att komma till några farliga lägen utan man rullade mest runt bollen. Laziospelarna jublade förgäves i den 41:a minuten när de trodde att de hade gjort matchens första mål efter ett inlägg. Målet dömdes dock bort för offside och resultatet 0-0 stod sig. Istället skulle Milanspelarna få jubla minuten senare. Kaka tog sig inåt straffområdet från vänsterkanten och med lite hjälp från Konkos skalle så går bollen in vid främre stolpen i vad som egentligen nog var menat som ett inlägg. 1-0 till Milan! Milan går in i halvtid i ledning. En halvlek där Lazio började bäst men Milan avslutade starkare utan att direkt övertyga. 

Andra halvlek börjar som den första. Lazio är lite hungriga och går mer för kvittering än vad Milan går för 2-0. I den 61:a minuten får Lazio utdelning. I ett av många inlägg från Candreva sträckte Alvaro Gonzalez fram huvudet och tryckte dit 1-1Efter målet verkade Milan återigen trycka upp laget för att jaga ett ledningsmål, men lagets oförmåga att förvalta bollen när man har den bibehåller ineffektiviteten. I den 83:e minuten var inbytte Balotelli oerhört nära med ett skott strax innanför straffområdet, men bollen träffade stolpen och ställningen 1-1 höll i sig. Bara minuten senare fick Candreva ett bra läge att avgöra åt andra hållet, men han lyckades inte pressa ner skottet som går högt över. 

Inget lag lyckades ta ledningen utan matchen slutade 1-1. 

Spontana tankar efter matchen:

– Matchen hade inget högt tittarvärde. Båda lagen spelade nervöst med några undantag. 

– Även när han inte är i form visar Balotelli att han har den individuella skickligheten att påverka och (nästan) avgöra matcher.

– Trots dåligt spel och tappad ledning fick Milan en poäng med sig hem, och det ska man vara glad för. 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.