torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorfs presskonferens inför Lazio – Milan: ”Det finns inga problem mellan mig och klubben”

Seedorfs presskonferens inför Lazio – Milan: ”Det finns inga problem mellan mig och klubben”

Clarence Seedorf talade idag till pressen inför morgondagens möte med Lazio i Rom. Det här var vad Milan-tränaren hade att säga:

”Innan jag börjar, så skulle jag bara vilja säga att jag läst en del grejer som skrivits om Gabriele Sandris minne och jag vill bara klargöra det här, speciellt för supportrarna och hans familj. Mitt beslut att inte bära svart armband var på grund av att vi inte visste vad som verkligen hade hänt. Det var aldrig frågan om brist på respekt från min del. Det var inte riktat mot någon och jag vill be om ursäkt till familjen Sandri.”

”Det har varit bra för oss att kunna träna hela veckan, vi har reagerat positivt och jobbat på bra. Vi hoppas kunna visa det på planen på söndag. Vi måste arbeta på grunderna för att nå resultat. Praktiskt taget så måste vi vinna eller åtminstone få ett positivt resultat genom en bra insats. Vi måste spela som ett lag och med intensitet. Det är enda sättet vi kan nå resultat på, med tanke på vilka vi möter. Lazio är en bra lag med flera duktiga spelare.”

”Det finns inga problem mellan mig och klubben. Om inte Milan säger något annat så kommer jag stanna här. Jag är väldigt motiverad och laget kommer prestera bättre, resultaten kommer förbättras. Det är allas mål och vi kommer göra allt för att det ska bli verklighet. Vissa grejer har rapporterats fel av media. Som spelare och framförallt som tränare så har jag aldrig varit den som kritiserat andra lag eller mina lagkamrater. Jag har sagt andra grejer men aldrig något om det. Mötet med Galliani igår var på mitt initiativ. Det var ett väldigt konstruktivt möte och jag bad honom att stå vid min sida. Ur en viss synvinkel så saknar jag erfaranhet, och jag är glad att klubben och dess vice-president står bakom mig.”

”Jag ger alltid 100% i allt jag gör och jag är säker att vi kan bygga något stort här. Jag vet att jobbet jag gör nu kommer att bära frukt. Jag är besviken på vissa av sakerna som har läckt ut i media men jag är fokuserad på mitt jobb och kommer definitivt inte att ge upp. Jag tror att jag ser kritiskt på hur saker och ting kan förbättras, och vissa förbättringar har skett. I slutändan så är det dock resultaten som räknas. Mycket har skrivits och sagts angående min position men mina beslut har varit tydliga. Jag är övertygad om att vi kan göra en bra match.”

”Taktiskt sett så har laget förändrats, men det är resultaten som räknas och om vi fortsätter att förlora så är det de som folk kommer prata om. Omklädningsrummet är med mig till 100% och det märker jag varje dag genom den hängivenhet och vilja som spelarna visar. Jag är ansvarig för lagets resultat sedan min ankomst. Vi har haft en hel träningsvecka nu och jobbat på bra. För en månad sedan så bestämde vi att det bästa sättet att ladda upp inför matchen mot Fiorentina vore att stanna i Rom och träna där.”

”Jag ångrar definitivt inte mitt beslut att lägga skorna på hyllan. Jag tänkte länge innan jag accepterade den här utmaningen och jag är nöjd med vad jag åstadkom i Brasilien med Botafogo. Om folk skriver personliga grejer om mig så är det en annan sak, men när det handlar om fotboll så är kritik accepterat. Folk är smarta och de vet vad som är sant och inte. Mitt mål nu är att skapa ett slagkraftigt lag som kan vinna matcher. Även med 10 spelare på planen så har vi alltid försökt att vinna, och det är varför vi har förlorat i slutändan. Det finns vilja och jag är glad för det. Mentaliteten här har förändrats och det finns anledningar att hoppas.”

”Honda är fri att röra sig när vi anfaller och han gjorde det väldigt bra mot Sampdoria. I framtiden så kan han spela på den positionen men det är en plats där vi har flera alternativ. Vi har roterat flitigt på backsidan eftersom att vi var tvungna att göra det. Bonera har haft problem och Zapata var borta en månad. Rami hade också problem mot Udinese. Andra lag ändrar inte på mittbackarna så ofta, men som jag sa så var det ett beslut vi var tvungna att ta. När du försvarar så förvändlas 4-2-3-1 till 4-4-2, men det handlar inte om formationen. Jag ber alltid Balotelli att stanna i straffområdet. Jag har inga tvivel angående President Berlusconis position. Jag har känt av hans närvaro och jag är glad för det. Jag vet inte om det dåliga publiksnittet enbart beror på resultaten, folk har inte så mycket pengar just nu. Till och med i Brasilien så var det lite publik på matcherna.”

”Alla matcher kan vara början på en vändning. Om vi hade vunnit mot Juventus så hade vi inte ens talat om det här. Jag vet hur världen fungerar och vi måste försöka nå resultat genom mod och beslutsamhet. Mitt förhållande med Adriano Galliani går tillbaka 12 år i tiden. Hans erfarenhet är viktig. Vi kommer bra överens och har respekt för varandra. När jag tog mig an det här jobbet så bad jag honom att finnas där för mig.”

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.