torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Införraport: Lazio-Milan

Införraport: Lazio-Milan

En ledsen örn och en trött djävul ska mötas i ett soligt vår-Rom.

Lazio: Örnen från Rom har en tveksam säsong bakom sig. Den ständigt kritiserade Petkovic lyckades inte höja Lazio från förra säsongen utan tvärtom har laget spelat oinspirerat, släppt in mycket mål och gjorde bara mål med Klose på plan. Sedan kom den gamla Edoardo Reja som styrde upp försvarsspelet och det gjorde att hela truppen fick bättre självförtroende och resultaten blev bättre. Några månader senare är det vår i Rom och resultaten och prestationerna har dalat igen och Lazio är inte nöjda med säsongen och tabell-positionen som den ser ut nu. Örnen konstaterar att man är lillebror i staden Rom och fäller en tår för ytterligare en tveksam säsong. Laget har tappat en av sina viktigaste ”Bandieras” Hernanes, och mycket av Lazios hopp står till veteranen Klose och stortalangen Keita.

Avstängningar och skador: Lazio har inga spelare som är avstängda, men tre himmelsblåa är en varning ifrån: Cavanda, Lulic och Radu.

Truppen:
Berisha, Strakosha, Guerrieri, Biava, Dias, Konko, Radu, Novaretti, Pereirinha, Cavanda, Cana ,Ledesma, Onazi, Mauri, Candreva, Lulic, Gonzalez, Biglia, Felipe Anderson, Klose, Keita, Perea, Kakuta, Postiga

Trolig startelva:(4-3-3): Berisha; Konko, Biava, Dias, Radu; Gonzalez, Ledesma, Biglia; Candreva, Klose, Keita

Håll ett extra öga på: Keita. Stort självförtroende och hög högsta nivå.

Värt att notera: Lazio är i samma supportersits som Milan. Dom har många fans som bojkottar matcherna och som ständigt kritiserar ägaren Lotito och klubbens oförmåga och uteblivna värvningar.

Lazios fem senaste matcher:

Lazio-Cagliari 2-0

Lazio.Atalanta 0-1

Lazio-Fiorentina 1-0

Lazio-PFC Ludogorets Razgrad 3-3

Lazio-Sassuolo 3-2

Milan: Milans säsong påminner mycket om Lazios. Misslyckanden varieras med hopp men som falnar och blir till kris och förtvivlan. Dock hade Milan högre ambitioner i ligan och bör kanske räknas som en mer ner-sjunkna i sin kris. Fyra raka förluster och inte mycket i spelet talar för en förändring. Fansen kritiserar allt, ledningen kritiserar Seedorf som i sin tur kritiserar spelarna. Det är en trött och nedslagen djävul som gästar Rom. Den röda djävulen ser trött och oinspirerad ut.
En nyhet kan vara det eventuella försöket att spela med både Pazzini och Balotelli samtidigt och att den unge ”nyfriske” Cristante kanske på allvar får chansen att ta sig in i laget.

Skador och avstängningar: Christian Abbiati är avstängd efter förra helgens röda kort mot Parma. Poli, Constant och Mexes är en varning ifrån att gå samma öde till mötes.

Truppen: Amelia, Coppola, Gabriel, Bonera, Constant, De Sciglio, Mexes, Rami, Silvestre, Zaccardo, Zapata, Birsa, Cristante, Emanuelson, Essien, De Jong, Honda, Kakà, Montolivo, Muntari, Poli, Saponara Taarabt, Balotelli, Pazzini, Robinho

Trolig startelva: (4-2-3-1): Amelia; De Sciglio, Rami, Zapata, Emanuelson; De Jong, Muntari; Balotelli, Poli, Kakà; Pazzini

Håll ett extra öga på: Cristante kommer nog få chansen någon gång i matchen.

Värt att notera: Milan har inget att spela för och det kan vara skönt för spelarna som varit under stor press utan att klara av att hantera den.

Milans fem senaste matcher:

Milan-Parma 2-4

Milan-Atletico de Madrid 1-4

Milan-Udinese 0-1

Milan-Juventus 0-2

Milan-Sampdoria 2-0

Tips: 1-1

TV: Sänds söndag 23/3 20.45 på tv4sportxtra.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.