måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Milan-Parma

Matchrapport: Milan-Parma

En match som på förhand hade en särskild stämning. Det hade spekulerats hela veckan om allt utom just matchen mot Parma. Framtida Arenor, Cassanos otacksamhet, besvikelsen över uttåget ur Champions League samt Gallianis och Seedorfs vara eller icke vara.

Många Milan-fans hade samlats utanför San Siro och buade och protesterade mot klubbens ledning och vissa spelare innan matchen. Väl på Arenan syntes protester på läktaren och buandet fortsatte när spelarna promenerade in.

Matchen: Milan börjar att etablera sitt spel när Parma ställer om och Schelotto får friläge. En välvillig Abbiati kastar sig mot både boll och spelare och tar lite boll och mycket spelare vilket resulterar i straff och rött kort. Amelia kommer in istället för Essien och Cassano slår in 1-0. Milan försöker ta tillbaka intiativet men en viss Balotelli fastnar i alla motståndare och slår bort bollen vilket gör att Milan inte når fram till några farliga situationer. I den 17e minuten blixtrar det till. Balotelli hinner styra ett snabbt spel till stolpe ut och i situationen efter försöker Mexes cykla in ett inlägg som hamnar högt upp på läktarna.

Sen är det Parma som får styra spelet och både Cassano och Biabiany är nära på två farliga lägen nära mål. Mexes verkar vara exra arg på Cassano för han kapar honom så fort han får bollen och ett gult kort stoppar honom inte. Gång på gång är han nära på att plocka ett till i sina satsningar.

Efter 35 minuter börjar Milan spela bra. Balotelli tar vettiga beslut och Milan spelar runt bollen men utan att skapa några vassa lägen. I vanlig ordning kommer en omställning så fort MIlan rycker upp sig. Amelia får göra en reflexräddning på Mexes tveksamma hemåt-pass.

Halvleken avslutas med Abate-show på högerkanten två gånger om. Balotelli är bara någon tiondel ifrån att stöta in Abates inlägg. En frisparks-variant hinner Parma med, sen blåser domaren av.

Andra halvlek startar som den första. Parma passar runt i Milans straffområde och Cassano rullar in 2-0. Inte mycket händer tills att Emanuelson byts ut ackompanjerat av buanden från läktaren. Rami kommer in och Milan får lite energi. Strax efter nickar Rami in 2-1 och Milan ligger på. Montolivo får en djupleds-boll och väljer att ramla i straffområdet, vilket leder till straff och 2-2 av Balotelli.

Direkt därpå gör Parma det lätt för sig genom att spela ut bollen på kanten till Schelotto som slår in den i mitten där Amauri klackar in 3-2 och Milan ger upp där och då. Parma väljer att anfalla en gång till innan matchen är slut och självklart leder det till 4-2 av Biabiany. Abate linkar ut skadad och Milan vs Parma slutar 2-4.

Milan: Milan ställde upp med 4-2-3-1 där den kritiserade Balotelli fick starta ensam på top med Kaka, Poli, Montolivo, Essien, De Jong, Abate, Bonera, Mexes, Emanuelson och Abbiati bakom sig. Montolivo fick en ny utgångsposition i sin Trequartista-roll där innan Poli och Kaka misslyckats med sitt samarbete och länk med Balotelli. I och med utvisningen tidigt i matchen går det inte att utvärdera Montolivos nya roll eftersom han inte behöll den längre än till 5e minuten.

Parma: Donadoni ställde upp med 4-3-3, ett lite mer defensivt balanserat lag än vad många förutspått. Mirante; Cassani, Lucarelli, Felipe, Molinaro; Parolo, Acquah, Marchionni; Biabiany, Cassano, Schelotto fick starta och gjorde det väl. Donadonis fingertoppskänsla visar sig i hur han lägger upp taktiken och hur han gör sina byten.

Byten:

Amelia-Essien 8″

Rami-Emanuelson 52″

Amauri-Cassano 63″

Pazzini-Bonera 66″

Obi-Marchionni 72″

Munari-Acquah 80″

Gula kort:

Bonera 30″

Mexes 39″

Marchionni 67″

Obi 75″

Rami 82″

Röda kort:

Abbiati 6″

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.