måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorf talar ut om Balotelli, hans och klubbens situation

Seedorf talar ut om Balotelli, hans och klubbens situation

Seedorf insisterar att han inte kommer straffa Balotelli nästkommande match mot Parma.

San Siro tar emot sjätteplacerade Parma imorgon klockan 15.00. Seedorf säger att han inte kommer att straffa Balotelli men ännu gång skyller han på situationen som han fick ”ärva” i Milan:
– Parma är i bra form, det kommer bli en tuff match. De är organiserade och har mycket kvalité i anfallet. Roberto Donadoni har gjort ett bra jobb och således fått med sig bra resultat. Jag måste ge honom beröm men vi ska göra allt för att spela med Milan-andan.

Som efterföljd av 4-1 resultatet i Spanien har Balotelli blivit kritiserad, frågan många ställer sig är om han kommer att bli bänkad mot Parma:
– Som en förebyggande åtgärd till en muskel skada fick han stå över träningen och träna i gymmet. Det är inget seriöst. Det är enbart normalt att folk börjar söka syndabockar men vi ska förbli enade och fokuserade. Om vi hade slagit Juventus och Atletico på hemmaplan hade saker varit annorlunda.

Seedorf om hans filosofi att hantera problem:
– Om jag använder moroten eller piska? Jag använder mig endast av morot. När det finns anledning att värdera en situation gör jag det. Min filosofi är att bemöta allt med ett leende. Kommer jag straffa honom? Jag vill förhandla som en vuxen med en vuxen, inte vuxen med ett barn. Kommer Giampaolo Pazzini starta imorgon? Nej.

Seedorf om den eventuelle protesten från Curva Sud inför matchen:
– Jag känner mycket kärlek och förväntan från fansen. De förväntar sig mer från mig och jag är säker att jag kommer göra ett bra jobb i Milan. Fotboll vore ingenting utan sina fans, vi måste respektera och förstå deras känslor. De vill se ansträngning och uppoffring. Spelarna förbättrar sig men inte resultaten, det är vårt mål idag. Vi vill vända blad och sikta på att kvalificera oss för Europa League och fokusera på det som sker på planen. Det är ingen som är skyldig, vi jobbar alla för Milans bästa. Med Galliani kommer vi göra allt i framtiden för att Milanfansen stolta. Det är en svår situation och vi saknar självförtroende.

Seedorf svarade på frågor om hans framtid:
– Hur många gånger har en tränare varit i riskzonen efter ett par månader som tränare när tränaren har tecknat ett tvåårsavtal? Jag är inte ansvarig för situationen som har skapats. Jag är här för att förbättra situationen. Jag har ett kontrakt och klubben har förtroende för mig och jag försöker göra mitt bästa. Det finns mycket jobb att göra och jag är säker på att klubben, med mig, kommer att bygga ett starkt Milan i framtiden. Det spelar ingen roll om ni inte är optimistiska, för jag är det.

Källa: football-italia

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.