torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Del 1: Tankar kring spelarna som ser ut att lämna Milan i sommar

Del 1: Tankar kring spelarna som ser ut att lämna Milan i sommar

Det är verkligen oreda i Milan för tillfället, eller som vi väldigt ofta säger i Malmö: ”Det är kaos”. Milan åkte ut ur Champions League med dunder och brak i tisdags och det enda positiva med den matchen var matchträffen i Malmö som många dök upp till. Oftast brukar jag se matcherna hemma i min ensamhet och ibland är det svårt att inse att det finns andra människor i det här avlånga landet som blir lika upprörda som mig när Emanuelson upphäver en offside eller lika lyckliga när Kaká nickar in ett kvitteringsmål. Det var en fin känsla att uppleva gemenskap genom Milan.

Igår rapporterade Gazzetta dello Sport att det kan bli en revolution i Milan under sommarens transferfönster där många spelare kan få lämna Milano-klubben. Jag blev genast motiverad av att dela med mig av mina tankar kring spelarna som ryktas ut från klubben kopplat till uppgifterna från Gazzetta dello Sport. Om några dagar kommer jag publicera ett nytt blogginlägg, del 2 där jag skriver vad jag tycker om de spelare som ser ut att få stanna och de spelare vars framtid i klubben sägs vara osäker.

Amelia, Gabriel, Constant, Mexes, Saponara, Robinho, Muntari, Birsa, Silvestre och Zaccardo får leta efter nya klubbadresser om man får tro på GdS. Vad tycker jag om det här?

Amelia ville lämna redan i januari när Allegri fortfarande var tränare för Milan. Det var målvakten väldigt tydlig med på sitt Twitter-konto, men när Seedorf tog över tändes Amelias hopp om att få speltid. Dock har han inte heller lyckats övertyga herr Seedorf, så där lutar det nog åt en försäljning i sommar vilket jag är positivt ställd till. Angående Gabriel var det många som ville se honom ta över som förstamålvakt i Milan den här säsongen, men han har inte riktigt känts mogen för att kunna axla den rollen än. För både Gabriels och Milans skull skulle nog det bästa vara att få till en utlåning i sommar.

Över till backlinjen, Mexes sitter inne på en hög lön på hela 4 miljoner euro per säsong och verkar inte överhuvudtaget finnas med i Seedorfs framtidsplaner när han för närvarande mest får nöta bänk. Han är en spelare som blandar och ger något oerhört, men Monaco tillsammans med en del turkiska klubbar rapporteras vara intresserade av fransosens signatur. Det är bara att sälja och tacka för hans insatser i Milan-tröjan, särskilt målen mot Anderlecht och Siena!

Silvestre är utlånad från Inter till Milan, men på Milanello har han spenderat mer tid i rehabrummet än i själva verket tränat fotboll. Dock verkar det mer eller mindre vara en trend i Milan att man måste spendera mycket tid i rehabrummet… Med Doria och Alex på ingång ser jag ingen framtid för Silvestre i Milan-tröjan och jag tror inte Inter väljer att behålla honom till hösten. Constant var nära en flytt till Napoli i januari i en bytesaffär med Armero. Rapporterna tyder dock på att Constants fru föredrog att bo i Milano än i Neapel och det var en av anledningarna till att flytten stoppades. Jag antar att fru Constant ansåg att modekläderna är bättre i Milanos klädaffärer, men man kan ju  alltid hoppas att Paris Saint-Germain får ett ryck och kan locka Guineas nummer 10 med ett storbud, för Paris mode faller nog Constants fru bra i smaken.  Zaccardo var med i Italiens VM-trupp 2006, men tyvärr ser man inte mycket världsmästarkvalitéer i honom längre. En återvändo till Parma är nog att föredra för 32-åringen som har mycket vilja, men som tyvärr varken håller som startspelare eller reserv i Milan.

Muntari är en spelare som visar mycket känslor och ibland för mycket känslor, men sådana spelare tycker jag om. Dock går det inte att bortse från att han fyller 30 i år och nästa säsong vill jag ge mer plats åt Cristante på Milans mittfält, en spelare jag tror mycket på inför framtiden. Muntari är långt ifrån den bästa mittfältaren jag har skådat i mitt snart 20-åriga liv, han känns väldigt statisk och , men han ger alltid allt han har och sådant uppskattar jag något oerhört. Jag tror att i sommar kan det vara rätt tillfälle att skiljas åt, även om det är något som säger mig att vi i höst fortfarande kommer få se Muntari i den rödsvarta-tröjan. Minns ni när Muntaris korsband gick av när han spelade strandfotboll på semestern?

Birsa eller Birsinho som vissa vill kalla honom avgjorde två matcher för Milan i säsongsinledningen och gav Milan viktiga poäng i höstmörkret. Sedan dess har han inte gjort mycket väsen av sig. Om han inte har suttit på bänken har han mest sett ut att ha längtat dit när han väl varit inne på planen. Saponara imponerade stort i Serie B, men har haft svårt att få ut sina kvalitéer i Milan verkar det som, men precis som med Gabriel tror jag att en utlåning skulle vara bäst för den offensive mittfältaren, trots en rad svaga insatser från italienaren under vårsäsongen.

Följetongen kring Robinho ser aldrig ut att få ett slut. Den Robinho som Milan värvade gillade jag starkt, han var en stor del i Scudetton 2011, men sedan dess känns det som det bara har gått neråt. Santos har varit nära att värva honom ett flertal gånger, men Galliani och den brasilianska klubben har aldrig lyckats komma överens angående den ekonomiska biten. Förhoppningsvis lyckas man göra det i sommar för han är en spelare Milan fortfarande kan tjäna pengar på och därmed satsa på nya spelare. Varför inte Cerci från Torino?

Ni märker säkert att jag hoppas att Gazzettans uppgifter stämmer, för det finns många  spelare som måste rensas bort från truppen, men då måste Berlusconi investera i BÄTTRE spelare i sommar. Insåg att det här blogginlägget blev väldigt långt, men ni får läsa mer om mina tankegångar snart igen. Precis som jag nämnde tidigare, då kommer jag ta upp de spelare som ser ut att stanna, de som är osäkra och mer snack kring de utlånade spelarna som kommer tillbaka i sommar. Har de en framtid i Milan?

Ciao, hoppas ni har funnit texten intressant och läsvärd.

Twitter: Peeer94

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.