tisdag 21 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Nu kan jag lämna hjärtat hemma

Nu kan jag lämna hjärtat hemma

Det är med en bitter eftersmak som jag skriver det här inlägget. Det är som en bakfylla där flashbacks från igår blinkar förbi i huvudet. Det beror väl dels på förlusten, och dels på att jag åkte 100 mil fram och tillbaka för att se matchen.

Känslan dock, och stämningen på O’learys i Malmö när Milan gjorde 1-1. Det spelar ingen roll om det var Kakà eller ett knä som hade störst inblandning i att den bollen gick in, mål blev det och en liten strimma av hopp lyste i allas ögon.

En strimma som dock skulle släckas snart igen.

Vi hade inte de bästa förutsättningarna innan matchen, den startade på sämsta möjliga sätt och efter 2-1-målet gick jag på autopilot. Jag kollade på matchen men minns ändå inte mycket av hur spelet såg ut. Minnesbilderna har kommit tillbaka mer och mer sedan jag vaknade i morse, men det är fortfarande väldigt suddigt.

Vi diskuterade just det här i bilen på vägen hem i natt. Det är alltid så mycket att ta in efter en sådan här förlust. Precis som när man varit ute och festat dagen innan eller när man just har blivit dumpad så sätter man sig aldrig och analyserar fem minuter efter händelsen i fråga, utan det tar ett tag innan man orkar ta tag i det och kan börja fundera på vad f*n det var som hände egentligen.

Jag har inte funderat klart än, det enda jag vet är att vi spelade dålig fotboll, det var rörigt och vi förlorade. Åkte ur Champions League i åttondelsfinal. Det är absolut ingen ny erfarenhet som Milan-supporter att göra det, men att göra det på det här sättet känns inte bra.

När jag har funderat klart kanske jag återkommer med en djupare analys av matchen, men just nu måste jag ändå säga att mitt i min grova Champions League-bakfylla så känns det på något vis skönt att vara ute. En av alla stenar föll från mina axlar nu när jag precis insåg att jag slipper gå runt med CL-klumpen i magen och oroa mig för den här turneringen varje vecka. Nu kan jag ägna mig åt att faktiskt njuta av alla fantastiska matcher som den har att erbjuda och lämna hjärtat hemma när jag går och kollar på fotboll.

Jag vill passa på att tacka Malmö i det här inlägget också. Ni var helt fantastiska igår och det är verkligen jättekul att så många ville och kunde komma på matchträffen. Vi är tydliga bevis på den starka kärleken och viljan som alltid kommer att finnas i rödsvarta hjärtan.

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.