tisdag 21 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Atletico de Madrid-Milan: Hej då Europa

Matchrapport: Atletico de Madrid-Milan: Hej då Europa

Champions League. Milans specialitet. Förutsättningarna var klara, det gällde vinst med ett mål och plattfallet blev uppenbart.

Atletico de Madrid (4-4-1-1): Curtois, Juanfran, Miranda, Diego Godin, Felipe Luis, Arda Turan, Gabi, Mario Suarez, Koke, Raul Garcia, Diego Costa

Milan: (4-2-3-1): Abbiati, Abate, Rami, Bonera, Emanuelson, De Jong, Essien, Kaka, Poli, Taarabt, Balotelli

Matchen:

Ett guldskimrande Milan började matchen allt annat än guldkantat. Efter att så gott som alla i laget hade halkat slår Atletico ett inlägg efter 2 minuter och 35 sekunder. Rami väljer att följa med Diego Costa 4 meter ner från offside-linjen och en hungrig Diego Costa tåar in 1-0.
Rami fortsätter sin tveksamma start med att ta på sig ett gult kort nästa gång han stöter ihop med målskytten Diego Costa och det ser mörkt ut på den rödsvarta himlen.

Efter 20minuter startar plötsligt Milan att etablera ett spel. Pressen hamnar högre och får Atletico att se nervösa ut. Milan får ett övertag och når nästan fram till en straffsituation när Balotelli blir överkörd i straffområdet. Strax efter spelar Balotelli på direktpass till Poli på kanten som gör ett till synes för långt inlägg men som når fram till Kaka på bortre stolpen och som nickar in 1-1.

Självförtroendet växer och Milan spelar sig ur Atleticos press och styr spelet på ett sätt som vi börjat se i första matchen mot Atletico och mot Juventus. Kaka är närmast mål med en nick i friläge i 33e minuten.

Precis som vanligt denna säsong så slår motståndet till precis som Milans hopp börjar växa. I 40e minuten skjuter Arda Turan via Rami i en båge över Abbiati och 2-1 till Atletico är ett faktum.

Energin som var på väg uppåt tycktes ha försvunnit och Raul Garcia är nära att cykla in 3-1 efter ett lojt försvarspel av Essien och Emanuelson.

Andra halvlek startar som den första. Atletico styr spelet och Milan jagar förgäves. I den 47e minuten kontrar Atletico på det korta anfall Milan skapar och Gabi skjuter i stolpen.

Tempot sjunker och Atletico behåller intiativet men det händer inte mycket. Milan påbörjar en press och blir straffade direkt. Bonera halkar och får gult kort när han tar bollen med handen och i minut 70 slås frisparken till Raul Garcia som nickar in 3-1.

Robinho får ett drömläge på en snabb replik men skjuter i ribban. Sedan finns det ingenting i Milan som skulle kunna väcka laget. Nonchalant passningsspel, ovilja att ha bollen och enkla misstag präglar resten av matchen och efter att försvaret ramlat runt i straffområdet prickar Diego Costa in 4-1 och spelet handlar mer om att inte skämma ut sig mer för Milan. Domaren blåser av efter 92minuter och vi säger hej då till Europa.

Byten: 

Robinho-Taarabt 46″

Pazzini-Essien 68″

Jose Sosa-Raul Garcia 71″

Rodriguez-Arda Turan 78″

Muntari-De Jong 78″

Diego-Koke 81″

Gula kort:

Raul Garcia 5″

Rami 7″

Balotelli 46″

Bonera 70″

Robinho 74″

Spontana tankar efter matchen:

Milan missar chanserna dom skapar och så fort hoppet tänds i form av en bättre tendens i spelet, åker Milan på baklängesmål.

Avstängda Montolivo hade nog gjort stor skillnad med sin bolltrygghet och karisma.

Kanske är det skönt att Milan slipper möta något av Europas giganter i ett slutspel. Schalke förlorade med 6-1 mot Real Madrid på sin hemmaplan. Hade inte varit omöjligt att möta det ödet vilket skulle kännas än tyngre.

Är denna säsong bara hopplös på alla sätt eller ska huvuden rulla?

Det enda positiva med sändningen var att Eric Niva rankade San Siros supportrar som några av dom bästa i Europa.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.