måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorfs presskonferens: ”De spelar alltid som ett lag och vi måste hålla ett öga på dem alla”

Seedorfs presskonferens: ”De spelar alltid som ett lag och vi måste hålla ett öga på dem alla”

Clarence Seedorf höll sin sedvanliga presskonferens innan match tidigare idag. Han talade så klart inför matchen men även lite kring klubbens historia i turneringen och vikten av att göra mål när man har chansen.

– Jag har ofta varit i situationer då vi inte är favoriter, även under säsonger då vi spelat bra. Favoriten här var och är Atlético. Jag tror att båda lagen kommer spela en liknande match som den vi såg sist. De har en liten fördel, men det är en öppen match och jag förväntar mig en del förändringar sedan sist. Atlético är ett riktigt lag, de vet vad de vill och de har kvalitet. De kanske inte har några mästare, men de har två eller tre världsspelare och en bra balans i laget. Detta gör skillnad ute på planen, Atlético har spelat bra i flera år nu. De känner varandra väl och vi respekterar deras styrkor.

– Varje match har sin egen historia. Champions League är full av historia och väldigt annorlunda jämfört med andra turneringar. Vi är redo för en tuff match, vi respekterar våra motståndare och vi är redo att ta oss an matchen. Jag ser bra tecken från mina spelare, de är motiverade och glada att få spela sådana här matcher. När man förlorar som vi gjorde sist så släpper lite av pressen när man vet att man ska spela snart igen och har chans att skriva historia. Den här klubben har en viktig historia och vi ska försöka hedra den. Milans historia talar för sig själv och spelarna är medvetna om detta, både i Italien och i Europa. Historien lär oss många viktiga saker, i svåra tider år 2007 fann vi energi efter några bra insatser. Jag har det i bakhuvudet och måste vara självsäker, modig och optimistisk.

– I morgon måste vi göra mål när vi får chanser, det är elva mot elva och vi får se vilka som står som segrare i slutet. Den förra matchen gav oss insyn i vad vi har för chanser, vi vet att det är svårt men vi måste göra vårt bästa.

Seedorf fick även en del frågor kring motståndarnas fula spel och sin egen spelidé.

– Jag vet inte vad jag ska förvänta mig vid aggressivt spel, det beror på domaren. Jag hopppas på att slippa se en del av sakerna jag såg i Madrid-derbyt för två veckor sedan. Fotboll överlag är bättre än så.

– Man måste balansera spelet i de här matcherna. Självklart kommer vi få spela annorlunda mot vad vi gjorde i början av turneringen. Det är svårt att göra mål och sedan stänga matchen vid de här tillfällena. Det kommer inte bli så i morgon.

– Milan delar mitt projekt. Jag försöker att utveckla på en teknisk nivå, med entusiasm mot en fantastisk framtid. Det har ingen betydelse att den här matchen kommer i en dålig tid, vi måste ta oss igenom allt med frid. Jag kommer att ta med mig många nya upplevelser efter i morgon. Jag vill bygga en bra grund med det här laget, i morgon är ett viktigt tillfälle. Spelarna är bestämda och de har reagerat tack vare Champions League.

Till sist nämnde han några ord kring individuella spelare.

– Jag tror att Diego Costa är en viktig spelare, precis som Balotelli, men hela laget är viktigt. Det är klart han är en fantastisk spelare, men de spelar alltid som ett lag och vi måste hålla ett öga på dem alla. Villa är tillgänglig för den här matchen och vi måste vara medvetna om hotet han utgör.

– Poli mår bra. Av tekniska skäl har vi redan spelat med honom på en offensiv position. Vi kommer att spela liknande nu, med mycket respekt för Atléticos styrkor. Vi har 90 minuter på oss att göra ett mål eller två. Kakà bidrar med erfarenhet och är en stor del i turneringens historia, men jag förväntar mig inte mer från honom än de andra spelarna. Vem som helst kan göra skillnad, han behöver inte ta allt ansvar. Han har alltid haft stöd från laget och tack vare detta har han varit avgörande.

Även Michael Essien närvarade vid presskonferensen och fick säga några ord.

– Jag lämnade Real Madrid och gick tillbaka till Chelsea, sedan kom den här utmaningen från Milan och nu är jag här. Atlético Madrid har många styrkor och vi ser fram emot att spela matchen i morgon. Hur atmosfären kommer att vara? Jag har ingen aning, vi får se i morgon. Hur som helst får det inte påverka oss, vi måste vara fullt fokuserade på spelet.

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.