måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Udinese – Milan: Kämparstarkt Udinese straffade ineffektiva Milan

Matchrapport: Udinese – Milan: Kämparstarkt Udinese straffade ineffektiva Milan

Dags för ännu en match. Milan ställdes mot ett Udinese som har haft det lite hackigt i årets upplaga av serie A. Frågan vi ställdes oss inför matchen var ifall Milans positiva trend angående spelet skulle fortsätta. Lagen ställdes upp som följande: 

Udinese (3-5-2): Scuffet; Heurtaux, Domizzi, Bubnjic; Widmer, Pinzi, Allan, Pereyra, G. Silva; Bruno Fernandes, Di Natale

Milan (4-2-3-1): Abbiati; De Sciglio, Zapata, Mexes, Urby; Montolivo, Muntari; Honda, Birsa, Robinho; Pazzini

Flera spelare saknades i Milans startelva sedan matchen mot Juventus. Högst troligen med tanke på kommande match i Champions league. 

Matchen:

Udinese fick matchen första riktigt farliga läge redan i den 4:de minuten. Efter slarv i backlinjen lyckas Pereyra rycka sig loss. Som tur var var Abbiati med på noterna och var snabbt nere med handen för att täcka ett lågt skott mot bortre stolpen. 

Efter det skulle Milan ta över matchen. I den 14:de minuten får De Sciglio bollen på kanten och slår ett inlägg mot bortre stolpen som Pazzini nickar strax utanför. 

Nästa chans skulle komma på hörna i matchminut 31. Bollen gick förbi många spelare innan en helt fri Zapata dök fram vid bortre stolpen. Men istället för att sätta bollen på mål så nickade han högt över. 

Men det var inte slut där. Pazzini höll sig framme redan minuten efter och hans skott efter inlägg av De Sciglio räddades ut till hörna av målvakten. 

Trots spelövertag och flera bra chanser lyckades Milan inte få in bollen i första halvlek utan ställningen i halvtid stod 0-0. 

I andra halvlek började Milan bäst och målvakten gjorde återigen en bra räddning på en nick från nära håll i 48:de minuten. Efter det tappade matchen tempo och inga större farligheter skapades. 

Plötsligt blixtrade Udinese till i den 67:de minuten och efter en fin djupledsboll följt av pass i sidled skulle ingen mindre än Di Natale enkelt placera in hemmalagets ledningsmål. 

Efter det praktiserade Udinese den väl beprövade metoden att ”parkera bussen”. Hemmalaget försvarade sitt straffområde väl och Milan hade stora svårigheter att skapa något över huvud taget. Det var tvärtom Udinese som stack upp när tillfälle gavs och kunde lika gärna ha gjort ett mål till. 

Matchen slutade 1-0 till Udinese efter en svag insats av Milanspelarna. De hade chansen i första halvlek och borde nog ha satt minst ett av de lägen som skapades. 

Byten:
Birsa – Essien 57″
Robinho – Balotelli 63″
Muntari – Taarabt 71″

Spontana tankar efter matchen:

  • Man måste sätta sina lägen. Det såg vi redan förra helgen mot Juventus och det såg vi idag igen. Det spelar ingen roll hur man spelar om inte bollarna sitter.
  • Mexes fortsätter vara en säkerhetsrisk bakåt och Honda ser fortfarande osäker ut. Två spelare som borde kunna spela bättre där den första borde lära sig att värdera och den andra visserligen ska visas tålamod. Men kämparglöd kan man visa utan att spela bra.
  • Seedorfs val av laguttagning var tydlig. Han satsar på Champions league. Dock så stämde inte spelet idag och man kan fråga sig om han verkligen var tvungen att ändra så mycket i startelvan som han gjorde.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.