måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Ett samtal om livet med Marcus Birro

Ett samtal om livet med Marcus Birro

I går kväll tog jag chansen att lyssna på Marcus Birro. Han kom till min hemstad, Borås, för att föreläsa om livet och dess alla beståndsdelar. Jag skakade hand och växlade ett par ord med honom efteråt. Det blev ett lärorikt och minnesvärt möte. Jag tänkte dela med mig lite av det.

Marcus Birro har alltid varit en favorit. Jag fastnar ofta för hans ordvändningar. De är både roliga och geniala. Jag gillar honom för hans passion, men framför allt för att han är ärlig och rättfram.

Vi alla har våra svagheter. Ingen av oss är perfekt. Varken du, jag eller Marcus. Skillnaden är bara att vissa människor vågar stå för det – att de inte är perfekta. De gör sig inte till. De försöker inte att vara någon annan än sig själv. De öppnar upp sig, häver ur sitt innersta, blottlägger sina sorger och besvär, sin glädje, sin passion och låter andra ta del av det. I hopp om att påverka och förändra, men även lära ut och berika andra. Jag beundrar dem.

I går fick jag lyssna på Marcus. Han stod för allt det där jag nyss beskrev. Han kom till Borås och föreläste om livet. I stort och på djupet. Han behandlade frågor vi flesta har en koppling till och gjorde det personligt. Han talade om Gud och fotboll. Även om jag inte är religiös fick han mig att fundera och ta till mig saker ändå. Jag trodde att jag skulle bli inspirerad, men inte så berörd.

Han betonade vikten av att alltid vara sig själv trogen. Att alltid följa sitt hjärta och tro på det man gör. Inte låta andra styra vad du ska tycka och tänka. Stå fast vid den du är. Och var du än är idag, så är det en startpunkt. Alla kan vända på en negativ spiral. Du har kraften till det.

De här orden tänker jag ta med mig. De är ganska lätta att säga och enkla att tänka, men oftast ganska svåra att förstå och på allvar tro på.

Jag tycker vi alla ska ta med oss detta. Speciellt vi som håller på Milan.

Alla vet, speciellt vi, att vi går igenom en tuff period just nu. Det är inte mycket som går vår väg. Det spelar ingen roll hur bra fotboll vi än spelar – vi förlorar ändå. Vi kämpar i motvind hela tiden. Både ekonomiskt och sportsligt.

Men ibland behöver man nå botten för att lyfta. Jag vet det av personliga skäl. För att utvecklas måste det någon gång ske. Det är först där och då du hittar din verkliga styrka. Nu händer det oss och det är bara att acceptera.

En dag kommer det att vända, därför att – ”Var du än är idag, så är det en startpunkt”

I kväll möter vi Udinese borta. Det blir som vanligt svårt, men vi måste tro på det.

Tillsammans är vi starka!

#ForzaMilan

Twitter: AdamAstrand

 

 

 

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.