tisdag 23 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Införrapport: Udinese-Milan

Införrapport: Udinese-Milan

Det är återigen dags för match i Serie A. Milan med 35 poäng, på en tionde plats, gästar Udinese som för tillfället ligger på en femtonde plats, sju poäng bakom de rödsvarta. Milan vill gärna plocka tre poäng för att kunna åka till Madrid med lite bättre självförtroende på tisdag och vi kan nog förvänta oss en tuff match.

Milan: Kommer från en otroligt tung förlust mot Juventus. De svartvita knyckte en tvåmålsseger på San Siro i söndags trots att Milan var det bättre laget under större delen av matchen. Det är vid avsluten som det brister och man måste bli bättre på att sätta sina lägen. Både mot Juventus och Atlético har man visat att man är på rätt väg spelmässigt och förhoppningsvis kan man fortsätta på den inslagna vägen.

Mario Balotelli finns med i truppen men startar troligast på bänken. Efter Hondas lyckade insats med landslaget i veckan kanske det är dags för honom att visa framfötterna i Milan också till helgen.

Värt att notera: Senast Milan vann över Udinese på Friuli så spelade nuvarande tränaren Seedorf hela 90 minuter.

Skador/avstängningar: Ingen spelare är avstängd. El Shaarawy, Petagna och Poli är skadade.

Truppen: Abbiati, Amelia, Coppola, Abate, Constant, De Sciglio, Mexes, Silvestre, Zaccardo, Zapata, Emanuelson, Birsa, Essien, Honda, Kaká, Montlivo, Muntari, Saponara, Taarabt, Balotelli, Pazzini, Robinho

Trolig startelva (4-2-3-1):  Abbiati; De Sciglio, Zaccardo, Zapata, Constant; Montolivo, Muntari; Taarabt, Honda, Robinho; Pazzini

Håll ett extra öga på: Taarabt är ett ständigt återkommande namn under denna kategori nu för tiden, även Montolivo var riktigt bra senast mot Juventus.

Udinese: Förlorade senast mot Cagliari efter en svit med fyra matcher utan förlust innan dess. Klubbens ägare Giampaolo Pozzo kallade till möte med laget efter förra veckans förlust och det lär ha gett spelarna en hel del motivation till att vinna matchen mot de rödsvarta. Man har dessutom ganska imponerande statistik mot de rödsvarta då man endast förlorat ett av de fem senaste mötena på sin hemmaplan. Vi får förvänta oss att Udinese gör allt för att iallafall få med sig ett poäng från matchen.

Värt att notera: Förra säsongens möte på Friuli slutade 2-1

Skador/avstängningar: Danilo är avstängd och Lazzari är skadad.

Truppen: Brkic, Kelava, Scuffet, Basta, Bubnjic, Domizzi, Gabriel Silva, Heurtaux, Naldo, Neuton, Widmer, Allan, Badu, Fernandes, Yebda, Pereyra, Pinzi, Di Natale, Lopez, Maicosuel, Muriel, Zielinski.

Trolig startelva (4-2-3-1): Scuffet; Naldo, Heurtaux, Domizzi, Gabriel Silva; Badu, Allan; Basta, Pereyra, Fernandes; Di Natale

Håll ett extra öga på: Di Natale, behöver inte säga så mycket mer.

Milans fem senaste ligamatcher:
Milan-Juventus 0-2
Sampdoria-Milan 0-2
Milan-Bologna 1-0
Napoli-Milan 3-1
Milan-Torino 1-1

Udineses fem senaste ligamatcher:
Cagliari-Udinese 3-0
Udinese-Atalanta 1-1
Genoa-Udinese 3-3
Udinese-Chievo 3-0
Bologna-Udinese 0-2

Spelare mellan lagen: Både Zapata (2005-2011) och Muntari (2002-2007) har spelat i Udinese tidigare. Udinese har ingen gammal Milanspelare i sin trupp.

Serie A: Udinese-Milan
Arena: Friuli stadium
Avspark: Lördag 8/3 klockan 18.00
Kanal: Tv4SportXtra, Tv4Play
Huvuddomare: Carmine Russo
Övriga domare: Bianchi, De Pinto, Iori, Irrati och Ciampi

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.