tisdag 23 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Analys: Hondas situation

Analys: Hondas situation

Keisuke Honda anslöt till Milan under vintern och blev direkt superhypad av fans, media och klubbledning. Idag har fans börjat vända honom ryggen, orsakerna är många. Är kritiken berättigad?

Taarabt och Rami har höjts till skyarna, Essien har inte gjort något större avtryck ännu då han har spelat för lite för att bedömas. Taarabt var på förhand en värvning som inte många av oss gillade. Idag är han hyllad. Det svänger fort bland oss fans. Det svänger åt andra hållet för vår ‘numero dieci” Keisuke Honda, från superhypad till kritiserad.

När man fastnar i internetträsket är det svårt att ta sig ur. I mitt eviga surfande på olika hemsidor fann jag en artikel som heter ”Honda is not a machine”. Titeln lockade och innehållet var logiskt. Jag kände mig så otroligt dum efter att ha läst den. Varför har jag inte tänkt i de banorna? Svaret är att jag är en enögd milanista som inte tänkte utanför den röd-svarta skärmen. Anyway my friends, jag sammanfattar artikeln till er från och med efter punkten.

  •  Honda har spelat fotboll på en hög nivå i över ett år (!). Innan han anslöt till Milan spelade han ett hel säsong med CSKA Moskva + ryska supercupen. Inte nog med det, han spelade även alla matcher från start i Confederations Cup. Efter Confedartions Cup återvände han till Ryssland där han spelade alla CL-matcher, ligamatcher och även vänskapliga matcher för sitt Japan. Sammanfattning: Honda har sammanlagt spelat 3451 minuter under kalenderåret 2013, på en andraplats bland Milanspelare finner vi Montolivo som har spelat 2828 minuter.
  • Honda används ”fel” på planen. Hans position är som offensiv mittfältare bakom anfallaren. Han har mest använts som högerytter i ett tremanna mittfält. Dessutom har Honda presterat som bäst när han har en fri roll bakom anfallarna, han har inte fysiken att springa på en kant i 90 minuter.
  • Hans spelsinne och passningssäkerhet kommer inte till nytta på grund av ovanstående punkt.
  • Att Honda inte kan prestera i Serie A är inte heller korrekt. Hans match mot Italien som bestod av ligans bästa spelare bevisar något helt annat.
  • Honda behöver spelare som löper kring honom, han ska inte vara den löpande spelaren. De enda i dagens Milan som löper i djupled är Poli och Taarabt. Poli startar inte tillsammans med Honda och Kaka agerar mer som en extra anfallare än en djupledsspelare.
  • I Milantröjan har Honda slagit 250 passningar. 225 av passningarna har kommit till rätt adress, vilket ger ett snitt på 90%. (Ett högt snitt för en attackerande ytter).

Ovanstående punkter kanske inte förklarar hela Hondas situation men den ger en förklaring till varför han inte presterar som han ”bör”.

Om dryga timmen spelare Milan mot Udinese. Hondas position är ännu en gång på högerkanten. Vem tar den offensiva rollen ? BIRSA!

Källa: http://acmilan-fans.com.

//

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.