tisdag 21 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Busstankar och pojken alla talar om

Busstankar och pojken alla talar om

I söndags förlorade Milan mot Juventus trots ett imponerande spel. Det svider alltid när ens favoritlag förlorar fotbollsmatcher och särskilt när det är mot de svartvita från Turin.

När jag åker buss brukar jag flyga iväg i tankarna och jag vet inte om jag är ensam om det, men just när jag åker buss brukar jag ha en tendens för det. Igår var inget undantag när jag var på väg hem från stadsbiblioteket i Malmö och hade pluggat en hel dag. Tankarna florerade kring Juventus-matchen, en av säsongens tuffaste förluster måste jag faktiskt säga. Hela matchen var nästan skrämmande lik hemmamatchen mot Atlético Madrid.

Jag är imponerad över hur Seedorf verkar ha lyckats ändra attityden i laget. Milans trupp är långt ifrån perfekt och det finns mycket i spelet som går att förbättra, men i sommar är jag övertygad om att en del spelare kommer rensas ut för att ersättas med bättre spelare. Nuförtiden dyker det upp en massa videoklipp från Milans träningar från Milanello som är fyllda med skratt och glädje. Betydelsen av det ska aldrig underskattas för jag tycker ärligt talat det har visat sig i matcherna att laget tycker det är roligare att spela fotboll nu än under Allegris sista tid i klubben.

På tal om glädje, ni har säkert sett bilder på den 7-årige pojken från Sydafrika som sprang in på planen igår efter vänskapsmatchen mellan Sydafrika och Brasilien. Pojken togs hand om hela Brasiliens landslag, därefter lade Neymar ut ett bildkollage med pojken på sitt officiella Instagram-konto. Neymar får ofta mycket skit för sina svandykningar under matcherna med all rätt, men efter gårdagens insats för den här pojken måste Neymar hyllas. Den här dagen kommer 7-åringen bära med sig resten av sitt liv och det var stort gjort av Neymar och hela Brasiliens landslag. Rent generellt undrar jag ibland om fotbollsspelare verkligen förstår hur mycket de påverkar människors liv. Dock finns ju risken nu att världens samtliga 7-åringar kommer börja storma fotbollsplaner i hopp om att få hamna på idolens Instagram-konto.

Även grande Constant gjorde mål igår för Guinea, ett fint vänsterskott och 26-åringen har tröjnummer 10 i landslaget. Lite mer sådana prestationer i Milan-tröjan gärna!

Ikväll spelas det in ett nytt avsnitt av MilanSverige-podcast, lyssna gärna! Där kommer vi diskutera mer om Juventus-matchen och mycket mer!

Ciao, vi hörs snart igen!
Twitter: Peeer94

1604392_10151975432485669_1848696229_n

 

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.