måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorfs presskonferens inför Juventus: ”Ligapositionen är inte viktig, tre poäng som räknas”

Seedorfs presskonferens inför Juventus: ”Ligapositionen är inte viktig, tre poäng som räknas”

Clarence Seedorf höll idag presskonferens på Milanello inför morgondagens stormöte med Juventus på San Siro. Det här var vad 37-åringen hade att säga:

”Andrea Pirlo är min vän och jag är glad att han är lycklig. Jag har absolut inga tvivel på att våra supportar kommer göra sig hörda på San Siro, precis som de gjorde i matchen mot Atletico. Jag kollar alltid på framträdandet i sin helhet och statistik kan ofta ljuga. Fotboll är en av de få sporter där siffror inte alltid speglar framträdandet. Till skillnad från andra matcher så har vi nu inga spelare med feber och det har gjort att vi har kunnat förbereda oss på ett normalt sätt inför mötet med Juventus, bortsett från Balotelli och Pazzini som tränade enskilt. Att ha hela truppen tillgänglig är väldigt viktigt.

Beröm till Juventus som har växt efter att man vann sin första ligatitel. Segrar hjälper till att höja moralen och självkänslan, och från min sida så kan jag bara säga bra jobbat till dem. Jag tycker att Conte har gett italiensk fotboll någonting helt nytt och enligt mig så är det väldigt positivt. Tillsammans med Montella så har han fört in en frisk fläkt i spelet. Alla italienska tränare är väldigt väl förberedda och det är en av anledningarna till att Serie A är en av de svåraste ligarna i världen. Jag har stor respekt för det jobb dom har gjort. Jag har fortfarande allt att bevisa som tränare och jag kollar på vad andra gör med stor nyfikenhet. Jag försöker att lära mig snabbt med hjälp av mina fotbollserfarenheter från när jag var spelare.”

”Det är viktigt att skapa en positiv miljö både innanför och utanför laget. Jag tror att De Sciglio kommer att vara tillgänglig mot Juventus trots att han fortfarande känner lite smärta. Vi får se hur det ser ut med Balotelli.* Pazzini känner också lite smärta men borde finns med i truppen. Jag tycker att matchen mot Sampdoria var ett större prov än morgondagens match, både när det gäller motivation och det faktum att vi inte har förlorat på hemmaplan på väldigt länge. Vi hade även många nya spelare på planen mot Sampdoria. Matchen mot Juventus är en möjlighet. Det är väldigt troligt att Poli kommer starta på söndag.

Jag läste något Montella sagt som jag håller med om. Vi måste jobba tillsammans allihopa, tränare och domare. Jag tror att ny teknologi kommer att börja användas nere på planen. Trots att vi har bra domare så är det inte förrän teknologi börjar användas på fotbollsplanen som vi kommer att få stopp på alla diskussioner.

De stora klubbarna kommer alltid att få tampas med tuffa spelscheman, det är samma för alla lag som deltar i Europa League/Champions League. Vi är ute efter att göra en stark insats mot ett väldigt bra lag som har varit i toppen av tabellen under tre år. Ligapositionen är inte viktig för oss, det är de tre poängen som räknas. Allt kan hända i fotboll som vi såg förra veckan i matchen mot Torino. Ambitionen här i Milan är att ligga högt upp i tabellen som vi alltid har gjort.”

Jag försöker alltid att läsa situationen med hjälp av dialoger med inviduella spelare, och sedan dialoger med hela laget. Jag letar efter att ha ett strategiskt synsätt. Det här är den första matchen mellan Milan och Juventus som jag kommer att vara på tränarbänken och det är en stor ära. Mina erfarenheter säger att även fast de bästa spelarna i världen saknas, så kan laget fortfarande göra det bra. Det är en annan historia om en spelare är borta hela säsongen, men när det gäller en match så kan det vara något motiverande för hela laget.

Pazzini har mer erfarenhet än Balotelli, och medan Balotelli har utrymme att växa så erbjuder Pazzini mer av en garanti. Mina första målsättningar var mycket klara. För att skapa förändring så måste du komma med en chock.  Honda har alltid jobbat väldigt hårt, Taarabt vinner tillbaka bollen mycket och till och med Robinho, när han spelat, har jobbat bra. Jag hoppas att den väg vi vandrar kommer att ge oss stabilitet när det gäller resultat och framträdanden. Honda är i bra form precis som nästintill hela laget.

De två mittfältarna framför försvaret har olika anvarsområden. Essien gör det bra och vi måste komma ihåg att han kommer spela mot Atletico också. Han kan starta matchen imorgon, vi kommer att bestämma det under dagen. Nigel De Jong är väldigt lugn och det är långt kvar innan VM i Brasilien. Han kan förbättra sig och komma i bättre form under veckan. Jag tror att han kommer vara en del av det holländska landslaget i sommar. Jag är övertygad om att mina spelare kommer att stå för en bra insats med respekt för detta starka Juventus.”

*Detta sades innan dagens träning.

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.