tisdag 23 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Införrapport: Milan-Juventus

Införrapport: Milan-Juventus

Många Milansupportrar har sett säsongens stormatcher genom skakiga händer i syfte att kunna skydda ögonen mot sportsliga katastrofer. För första gången på länge känns det som att man som Milansupporter kan sänka händerna för att kanske bara bita lite förhoppningsfullt i naglarna. För matchen på söndagkväll lär bli en nagelbitare.. 

Milan: Laget imponerade mot Atletico de Madrid men förlorade  vilken väckte en oro om att en känsla av hopplöshet i truppen skulle spridas och det självförtroendet en del spelare hade visat skulle svalna. I matchen mot Sampdoria efteråt bevisades motsatsen. Ett tydligt och stolt spel visades upp på bortaplan och formstarka spelare var fortfarande formstarka. Ett mycket bra kvitto till Seedorfs sätt att sprida sin mentalitet och stor tilltro till laget. Det som imponerade mest var hur laget i andra halvlek uppträdde som det ”gamla” Milan. Med pondus, skicklighet och tålamod spelade man ut ut ett Sampdoria som ren frustration skaffade sig både rött och brandgult kort i sin jakt på att få låna bollen på hemmaplan.

Skador/Avstängningar: Milan får tillbaka Abbiati, men har Sharaawy, Silvestre,Zapata, Cristante och nu även Balotelli på skadelistan. Dessutom är det tveksamt hur mycket De Sciglio, Birsa och Robinho kan spela. Muntari är avstängd.

Truppen: Abbiati, Amelia, Gabriel, Abate, Bonera, Constant, De Sciglio, Mexes, Rami, Zaccardo, Birsa, Emanuelson, Essien, De Jong, Honda, Kakà, Montolivo, Poli, Saponara, Taarabt, Pazzini, Petagna, Robinho.

Trolig startelva: Abbiati, De Sciglio, Rami, Bonera, Emanuelson, De Jong, Montolivo, Taarabt, Kaka, Poli, Pazzini

Håll ett extra öga på: Rami har bara blivit bättre och bättre. Nu ställs han mot Tevez och Llorente..

Värt att notera: Milan har vunnit fyra och spelat en oavgjord på sina sex senaste ligamatcher!

Milans fem senaste matcher:

Milan-Torino 1-1

Milan-Napoli 1-3

Milan- Bologna 1-0

Milan-Atletico de Madrid 0-1

Milan-Sampdoria 2-0

Juventus: Serie A-s giganter i år. Gång på gång visar laget att dom har allt för att vinna ligan i år igen. Senaste ligamatchen tillika derbyt mot Torino imponerade laget genom att vinna utan att imponera. Torino lyckades inte göra mål och det var en soloprestation av Tevez som gav tre poäng. Mot Trabzonspor hade Juventus en ganska enkel returmatch med 2-0 från hemmaplan med sig. Ändå starkt att vinna i Turkiet mot Trabzonspor och dessutom med totalt 4-0.

Mittfältet är ett av Europas starkaste med Pogba, Vidal och Pirlo. Laget har nu också fått världsklassiga spetsar med Tevez och Llorente. Det som kan vara början av en kommande svaghet är  ”Jättarna” Buffon-Bonucci-Barzagli-Chiellini som tycks ha krymt en aning och som numer kan bjuda på tveksamma ingripanden (dock inget i jämförelse med vad Milans försvar har hittat på i stunder)..

Skador/Avstängningar: Vidal är avstängd. Vucinic och Pepe borta. Osäkert om Asamoah och Chiellini kan spela.

Truppen: Buffon, Chiellini, Caceres, Ogbonna, Pogba, Marchisio, Tevez, Giovinco, Peluso, Llorente, Barzagli, Osvaldo, Bonucci, Padoin, Pirlo, Asamoah, Lichtsteiner, Quagliarella, Storari, Isla, Rubinho.

Trolig startelva: Buffon, Caceres, Bonucci, Barzagli, Isla, Pirlo, Marchisio, Pogba, Lichsteiner, Tevez, Llorente

Håll ett extra öga på: Anfallarna Tevez och Llorente som är i fin form.

Värt att notera: Edgar Davids har uttalat sig om denna version av Juventus. ”I detta Juve hade jag inte ens platsat på bänken”.

Juventus fem senaste matcher:

Juventus-Hellas Verona 2-2

Juventus-Chievo 2-1

Juventus-Trabzonsbor 2-0

Juventus-Torino 1-0

Juventus-Trabzonsbor 2-0

TV: Matchen visas söndag 2/3 på tv4sport Xtra 20.45

Tips: 1-1 (en nagelbitare)

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.