tisdag 21 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
En udda titel

En udda titel

En udda titel följs av en rad överflödig text som har i funktion att inleda denna text.

Konsten att leka med text är en underskattad konst. Många författare skriver samma sak fast med andra ord. Som högskolestudent har jag läst flera hundra böcker om samma sak men de är skrivna på olika sätt. Just idag nådde jag botten då jag läste ut ännu en roman från 1800 talet som handlade om samma sak: kritik mot det moderna samhället. I just den här romanen är det naturen som har tagit skada av människans framgångar i teknologin. Det är beundransvärt att författaren förutspådde faktorer som till exempel förorening redan då. Ingen lyssnade på honom då och istället är han känd idag, nästan 200 år efter att han föddes. Trots det, varför kunde vi inte läst den från början och sluppit alla andra som skriver om samma sak men som bevisligen har utgått från samma tankar?

Eller så är det simpelt att livet är som sådan. Du lär dig egenskaper som lagras på tidigare egenskaper, du kan aldrig vara helt hundraprocentigt lärd.

Vardagen handlar inte bara om plugg och jobb, fotbollssjälen måste födas och det är schemalagt på söndag. Milan möter då Juventus. Milan och Juventus har mötts flera gånger och statistiken visar att det har varit jämt lagen emellan:

statistik

De senaste åren har Milan oftast förlorat mot lag i topp fyra. Även om Milan har vunnit någon enstaka match har majoriteten varit förluster. Det har säkert sina förklaringar och ni kan säkert lista ut de själva om ni tänker efter. En sak som har varit sällsynt på ett bra tag men som finns idag är hopp. När El Shaaawy var som bäst fanns det hopp för framtiden. Idag heter hoppet inte El Shaarawy längre, han har blivit lite bortglömd. Hoppet heter idag Taarabt, Rami, Balotelli och inte minst De Sciglio.  Tillsammans med erfarna spelare som Kaka, De Jong, Zapata och Montolivo kan ovanstående namn blomma ut ordentligt. Honda har hittils inte levt upp till hypen ännu men personligen tror jag hans genombrott kommer nästa säsong. Vi får inte glömma att Honda endast har lirat i japanska, holländska och ryska ligan. Det är inte ligor som toppar några listor och definitivt inte ligor som är kända för att vara svåra att slå sig in i. 

Säsongen 1996/1997 spelade Milan och Juventus precis som vanligt två ligamatcher. Milan åkte då på sin största hemmaförlust någonsin, ett Milan som året innan hade vunnit ‘scuedetton’ hade stora problem säsongen efter. Matchen slutade 1-6 till Juventus. Dåvarande tränare för Milan var Oscar Tabarez. Tabarez var tränare för en annan italiensk klubb innan han anslöt till Milan. Klubben var, hör och häpna, Cagliari. Tabarez fick sparken och ersättes av ingen mindre än legendaren Arrigo Sachi.

Världen är onekligen konstig. Idag är vår senaste tränare att få sparken en tränare som har en bakgrund i Cagliari och vår nya tränare har en bakgrund i självaste Milan.

Avanti Milan!

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.