måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Fältherren Gattuso

Fältherren Gattuso

Gennaro Gattuso blev nyligen en i mängden att få sparken från Palermo. Detta anrika Palermo som skördar fler tränaroffer än framgångar. Det Palermo skulle Gattuso leda och visst gjorde han i det, dock i ett antal matcher som kan räknas på fingrarna.

Gattuso var en gång i tiden en av världens bästa defensiva mittfältare. Hans grinta och uppoffring hade fått Erik Hamrén att peka ut honom som ‘the role model of shining’. Vi har nog alla våra minnen från den stundtals galna fältherren. Mitt favoritminne är hans medverkan i ett av många olika upplagor av dolda kameran. Samtidigt som han skriker suger han på en klubba, han skriker och hotar allt och alla. I hans ögon lyste en spartansk ilska som hade fått filmen 300 att framstå som ett skämt. Om du har missat den kan du se den här.

Det finns bevisligen flera sidor av en och samma person. Gattuso visade alla hans sidor som fotbollsspelare. När det vankades avsked visade han dock en mänsklig sida, en sida som är rädd för framtiden och ovissheten i som framtiden innebär. Han grät som en liten unge och den spartanska ilskan omvandlades till en flod av tårar. Dessa tårar symboliserade hans kärlek för fotbollen och klubben han lämnade. Kort därefter fortsatte han spelandet i en kort sejour i Schweiz. Landet som producerar choklad och är bankvalv åt hela diktaturkåren fick bli hans sista destination som fotbollsspelare. Kort därefter presenterades han som Palermos tränare, kortare därefter fick han foten. Idag är han arbetslös.

Arbetslösheten kan tvinga fram det värsta ur en människa. Rastlösheten och ovissheten att inte ha en uppgift att fylla skapar ett inre monster. Ett inre monster som likt en fängslad människa bara väntar på att tiden ska frigöra en.

När uppgifterna nådde mig att Gattuso kan tänka sig att överväga jobb både från Inter och Juventus blev jag ledsen. Inte ledsen för att en ikon av hans rang vill arbeta för rivaler utan ledsen för hans egen skull. Är han så desperat efter ett tränarjobb? Har han insett att Milan inte kommer att ge honom en roll? Vill Milan ens ge honom en tränarroll likt Inzaghi och Seedorf? Frågorna är som vanligt många och svaren är dessvärre få. Min och din uppgift är att bara vänta ihärdigt på svaren.Jag önskar Gattuso allt gott i livet även om det innebär att han arbetar för en rival. Förhoppningsvis öppnar hans uttalande dörren till fler dörrar. Förhoppningsvis är det tanken bakom uttalandet.

Oavsett hur den sagan slutar kommer Gattuso alltid symbolisera två sidor. En sida som sätter laget före jaget och en sida där jaget blir förkrossat av ålder och avsked. Gattuso förblir alltid i våra rödsvarta hjärtan, nu, imorgon och för alltid.

I nostri migliori auguri per il tuo nuovo lavoro!

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.