måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorf: ”Man måste utgå från det som fungerar”

Seedorf: ”Man måste utgå från det som fungerar”

Seedorf har ställt upp i en intervju med La Gazzetta dello Sport där han talar om sin fotbollsfilosofi och att spelarna måste hitta tillbaka till sin självsäkerhet. Här är ett utdrag ur intervjun:

– Spelarna måste finna övertygelse igen, därför har jag ändrat träningsvanorna. Jag vill att de ska spela, skratta och ha kul. I de taktiska delarna av träningarna fokuserar jag inte så mycket på det dåliga utan lyfter hellre fram det positiva. Även om det bara var 10 minuter som man spelade bra så kan det leda till 20 minuter, sedan 30 minuter och till sist en hel match. Man måste utgå från det som fungerar. I det moderna spelet fungerar det endast att ha fasta positioner i defensiven. I anfallet är det smidighet som krävs. Sex spelare i ständig rörelse och harmoni, utan fasta referenspunkter.

Även Kakà har talat om tränarens filosofi och menar på att han ser en förbättring i laget.

– Jag tror att Milan kan ta sig till Europa. Allt som sker efter att Seedorf tog över är positivt, saker förändras. Vi spelar bra matcher och resultaten kommer äntligen. När resultaten kommer ska ni se att vi tar oss till Europa också.

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.