måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Sampdoria – Milan: Taarabt fortsätter leverera

Matchrapport: Sampdoria – Milan: Taarabt fortsätter leverera

Milan kom från en oturlig förlust i Champions league. Dock visade de upp ett lovande spel sist och förhoppningsvis var det något de skulle bygga vidare på idag.

Lagen startade på följande sätt: 

Sampdoria (4-2-3-1): Da Costa; Fornasier, Mustafi, Regini, Costa; Palombo, Obiang; Gabbiadini, Krsticic, Wszolek, Eder

Milan (4-2-3-1):
 Amelia; Abate, Rami, Zaccardo, Constant; Montolivo, Muntari; Honda, Saponara, Taarabt; Pazzini

Värt att nämna var att Amelia vaktade kassen i Abbiati sjukfrånvaro samt att Muntari och Saponara fick förtroendet istället för De Jong och Kaka från start. 

Matchen:

Milan inledde bäst och spelade bollen runt Sampdorias straffområde, dock utan att komma till några riktigt farliga lägen. 

I den 12:e minuten gör Milan 0-1 genom Taarabt. Rami slår ett inlägg mot bortre stolpen och Taarabt kan slå in sin egen retur efter att ha nickat rakt på målvakten i förstaläget. 

I den 27:de matchminuten fick vi se prov på Hondas passningsfot då han var oerhört nära att frispela en djupledsspringande Saponara. Oturligt nog så var Da Costa i Sampdorias mål med på noterna och sprang ut för att avvärja. 

Saponara skulle få en möjlighet till med han lyckades inte förvalta Constants inlägg efter lite mer än en halvtimme spelad. Skottet gick strax över ribban.

Milan gick till halvtid i ledning efter Taarabt andra mål i Milantröjan. Det var Milan som kontrollerade matchen med 55 % bollinnehav och 6 skott på mål mot 1 för Sampdoria. 

I den andra halvleken fortsätter Milan äga boll och anfalla. Men precis som i början av första halvlek så saknas den där riktiga spetsen som kan skapa de farliga chanserna. 

I den 58:de minuten gör även Rami sitt andra mål i Milan. Från nära håll nickar han in bollen efter att både Pazzini och målvakten missat inlägget från Taarabt. 

Efter det så förflyter resten av matchen i ett lägre tempo. Amelia visar att han duger som andrakeeper när han gör två riktigt bra räddningar. Först på ett friläge och sen reflexräddar han från nära håll och styr bort bollen. Förre Milanspelaren Maxi Lopez passar även på att dra på sig två gula kort och blir därmed utvisad i den 73:de minuten. 

Milan lyckas hålla undan resten av matchen och vinner med 2-0. Till skillnad mot de senaste ligamatcherna tog de med sig spelet från Atletico-matchen och bjöd upp till betydligt bättre spel som även resulterade i vinst. 

Byten i Milan:
Saponara – Poli, 57″
Muntari – Essien, 64″
Constant – Emanuelson, 76″

Spontana tankar efter matchen:

– Spelet såg betydligt bättre ut idag än vad det har gjort tidigare. Vi får hoppas att Milan kanske äntligen är på rätt väg. 

– Med Pazzini på planen får vi en spelare som har betydligt större rörelsemönster och som även jobbar hårt i defensiven. Tyvärr besitter han inte Balotellis spetsegenskaper. 

– Taarabt fortsätter leverera och Rami börjar verkligen växa in i en gjuten backroll. Bland januarivärvningarna är det nu bara Honda vi väntar på som ska börja leverera. 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.