måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Uppföljning: Vill vi till Europa League eller inte?

Uppföljning: Vill vi till Europa League eller inte?

Idag är det fyra dagar sedan Milan spelade Champions League mot Atletico Madrid. Det såg bra ut länge, jag kände mig hoppfull, men det slutade sorgligt. Diego Costa sänkte oss med ett sent nickmål och nästa match i Madrid kan vara vår sista i Champions League på flera år. Europa League kan vi gå till men det råder delade meningar om vi vill dit eller inte.

När Diego Costa gjorde det avgörande målet, då blev jag helt tom i själen och stängde av TV:n direkt. Jag ville inte se mer av det, mådde dåligt och kände att allting man hoppats på var över. Även om jag inte tror så mycket på en vändning så känns det ändå mer hoppfullt idag än vad det gjorde för ett par dagar sedan. Veckan har varit tung. Jag har inte orkat tänka på resultatet. Varje gång jag tänkt på Milan, så har jag försökt slå bort det och fokusera på något annat. Det svider att vara så långt ifrån ett avancemang.

Visst, det är bara ett mål och det går väl alltid att ta igen, men jag ser det som svårare än så. Det är trots allt på bortaplan nästa gång och där är Atletico ännu starkare. Jag har räknat med att åka ur, men vill gärna bli positivt överraskad.

Just i den stunden, när slutsignalen ljöd, insåg jag att Europaspel var något jag inte ville missa. Jag har försökt väga fördelar och nackdelar emot varandra och lyssnat på er. Jag har räknat ihop era röster och det är fler som vill dit än inte.

Nio stycken säger JA och påpekar att det är bättre än ingenting. Att vi behöver pengarna och får möjligheten att satsa på yngre spelare. Plus att vi skulle ha chansen till en titel.

Sju stycken säger NEJ. De som gör det tycker att vi ska satsa på ligan och att det kostar mer än det smakar i Europa League.

Dennis Naghizadeh uttryckte sig klokt, han tyckte att vi skulle vinna CL och stanna där. Och visst skriver vi under på det!

Synd bara att det är lite svårare än så.

Jag får nog hålla med majoriteten i alla fall. Jag känner att det skulle vara alldeles för tråkigt utan ett Europaspel. Jag ser fördelar och nackdelar i att gå dit men också att inte göra det. Det gör mig inte så mycket om vi missar det, men jag hade gärna varit med och anordnat en matchträff i Norden. Det är det positiva och mest roliga med det!

**

I skrivande stund är det tre timmar kvar tills matchen mot Sampdoria. Jag känner mig måttligt taggad. Allt känns nämligen lite avslaget efter nederlaget i veckan. Kanske är det så här vi kommer känna oss nästa säsong om vi inte spelar i Europa?

#ForzaMilan

Twitter: AdamAstrand

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.