tisdag 23 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorfs presskonferens inför Sampdoria: ”Vi ska försöka att ta ännu ett steg framåt imorgon”

Seedorfs presskonferens inför Sampdoria: ”Vi ska försöka att ta ännu ett steg framåt imorgon”

Clarence Seedorf höll idag den sedvanliga presskonferensen på Milanello inför morgondagens möte med Sampdoria. Detta var vad Milan-tränaren hade att säga:

Angående sina tidigare erfarenheter från möten med Sampdoria: ”Det kommer att bli en härlig match mot Mihajlovic. Han var en fantastisk spelare och jag är glad för hans skull. Sampdoria gav mig mycket. Det var den första utländska klubben jag representerade, och jag är väldigt tacksam mot dem för den chansen. Alla försöker att uppnå ett bra resultat, men det viktiga är att det finns en stor respekt klubbarna emellan. Det är något som alltid har funnits där.”

Angående onsdagens Champions League-match mot Atletico Madrid: ”Det är bara resultatet av en match. Insuas tackling var otäck, och ni journalister har en förmåga att prata om det. De Sciglio fick avbryta matchen och jag hoppas att vi kan ha både han och Balotelli tillbaka så snart som möjligt. Atletico Madrids mål kom som en ren slump. Man behöver lite tur i fotboll. Att höja koncentrationsnivån ett steg kommer att hjälpa, men samma sak gäller för dem. Vi strävar hela tiden efter att förbättra oss. Jag såg positiva saker gällande intensiteten och sättet vi spelade på. Vi har även visat det här i ligan, men på den europeiska scenen så blir det mer uppenbart. Jag hoppas vi kan fortsätta så här.”

Angående lagandan som ständigt blir bättre: ”Vi har gjort framsteg när det kommer till laganda och att stå enade. Det här är grunden till allt. Om vi fortsätter på den inslagna vägen så kommer vi att bli belönade tillslut. Allt fokus ligger nu på matchen mot Sampdoria. Jag vill inte tala om Atletico-matchen längre. Jag fokuserar enbart på hur många chanser vi skapar och på våra motståndare. De är det enda som räknas. Det är inte basket vi pratar om. Att inte släppa till för mycket och att göra fler mål än motståndaren är det viktiga. Det finns ingen spelare som med flit missar en målchans eller släpper in ett mål, jag har redan förklarat hur jag kommer att bedöma mitt lag.”

Angående det kommande motståndet i ligan: ”Vi förbereder oss för en viktig match. De gör bra ifrån sig, men våra mål är väldigt tydliga. Sampdoria spelar på ungefär samma sätt som vi gör. De är välorganiserade och starka när dem anfaller, samt har flera spelare som kan göra det svårt för oss. Sampdoria gjorde en bra första halvlek mot Roma, vilket är ännu en anledning till att vara uppmärksam och behålla fokus under hela matchen.”

Angående lagets anfallsstjärna Mario Balotelli: ”Jag förstår inte hur man kan säga att Balotelli är dålig. Det är tråkigt att France Football skapade den här listan. Fotboll är ingen otäck sport. Mario är en härlig, positiv och glad kille. Han har gjort misstag precis som många andra ungdomar i hans ålder, men sen jag kom tillbaka till klubben så har han växt mycket i alla aspekter. Jag är väldigt nöjd med honom.”

Angående individerna i laget: ”Honda? Han kan spela imorgon. Taarabt är en enorm talang som fortfarande kan förbättra mycket. Han håller på att hitta kontinuitet och jag är vädligt nöjd med vad han har gjort så här långt. Jag hoppas att han behåller sin nuvarande attityd för han presterar riktigt bra. Poli är lika viktig som alla andra. Jag vet inte om han kommer starta mot Sampdoria. Min intention är att alla spelare ska vara i toppform under hela säsongen. Jag funderade på att vila De Sciglio och ge Abate chansen mot Atletico eftersom att Mattia har spelat 14 matcher i rad. Vi är väldigt nöjda med hans utveckling och spel. Ett lag är stabilt i försvaret när alla spelare tar sitt ansvar och hjälper till hemåt. Rami har mycket han kan förbättra och jag är redan väldigt nöjd med hans insatser.”

Angående kampanjen mot homofobi som pågår i Italien: ”För mig så är alla skillnader som existerar det som gör världen så vacker. Att respektera våra medmänniskor är grundläggande tillsammans med integration. Det är viktigt att veta hur man lever fridfullt med andra.”

Angående att genomföra träningspasset dagen innan match på San Siro: ”Jag har förståelse för Mazzari när han lägger det sista träningspasset på stadion. I Madrid så kommer vi att göra samma sak. San Siro känner vi redan till så bra och på Milanello har vi allt vi behöver när det kommer till hjälpmedel.”

Angående skillnaderna mellan att spela i Serie A och Champions League: ”Vi måste forfarande spela i ligan också. Vi vet att prestationen i onsdags är något vi måste göra om. Matchen i sig beror helt på vilken motståndaren är. Mot Bologna så kan du inte spela som mot Atletico. De mindre lagen ställer 10 man bakom bollen när de möter en storklubb. I Champions League så händer inte dessa saker. Vi måste försöka att skapa rätt attityd så att vi tar oss an varje match på rätt sätt. Vi försöker att inte göra någon besviken. Vad vi kan garantera är vårt ständiga engagemang. Jag är glad över komplimangerna som spelarna fick efter senaste matchen. All uppmuntran är bra för gruppen, vi vill fortsätta så här. I Italien så spelar vi annorlunda jämfört med i Champions League. Matchen i onsdags har hjälpt oss att jobba på bra under veckan. Imorgon så ska vi försöka att ta ännu ett steg framåt.”

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.