måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Införrapport Sampdoria-Milan

Införrapport Sampdoria-Milan

Tillbaka till verkligheten. Veckans Champions legue-match har en söt/salt eftersmak. En söt smak av att Milan bitvis spelade mycket bra. Med ett kollektivt gott självförtroende och en individuell fantasi. Den salta smaken beror på oförmågan att göra mål, skadorna på De Sciglio och Balotelli, ett onödigt insläppt mål och en del tveksamma beslut på försvarets flanker. 

Milan: Rami och Taarabt tycks kunna lyfta laget en aning mer än vad många hade förväntat sig. Att Taraabt varit Man of the Match varje match han spelat är otroligt imponerande och hoppfullt för Milan. Milan är nära att få det att lossna målmässigt, stolpar och ribbor och Curtois stoppade Milan i den senaste matchen och förhoppningsvis sprider sig inte en frustration för det. Milan har egentligen ingen stress i ligan. Juventus, Roma och Napoli har seglat iväg i ligan och hotet att ramla ur är inte heller påtagligt.

Skador/avstängningar: Balotelli, De Sciglio, Birsa, Robinho, Sharaawy. Silvestri, Cristante, Abbiati

Truppen: Coppola, Amelia, Gabriel,  Abate, Constant, Emanuelson, Zaccardo, Mexes, Rami, Bonera, Poli, Muntari, Montolivo, De Jong, Essien, Honda, Kaka, Taarabt, Pazzini, Petagna, Saponara, Zapata

Trolig startelva: Amelia, Abate, Rami, Bonera, Constant, De Jong, Montolivo, Poli, Honda, Taarabt, Pazzini

Håll ett extra öga på: Man of the Match ”Taarabt”, och en Honda som borde känna sig pigg.

Värt att notera: Milan har några ex-doria-spelare. Poli och Pazzini gjorde sina större genombrott på Marassi, men även Petagna fick spela några minuter där i höstas.

Milans fem senaste matcher:

Milan-Cagliari 2-1

Milan-Torino 1-1

Milan-Napoli 1-3

Milan-Bologna 1-0

Milan-Atletico de Madrid 0-1

Sampdoria: Sedan Mihajlovic tagit över klubben har man kunnat känna igen folkets lag från Genoa. Mihajlovic har satsat på ”Grinta” en tro på både sig själva och som klubb och det har gett ett bättre spel och många fler poäng. Derbyvinster och obesegrad i nästan alla matcher. Juventus, Roma och Napoli på bortaplan har varit dom enda förlusterna. Sampdoria gillar att spela ett snabbt kontringsspel via kanterna med De Silvestri och Gabbiadini, men har också två allternativa spelideer som lyft laget. Ett mittfält med tålamod och intelligens genom Palombo-Obiang och ett targetallternativ med Lopez eller Okaka (Lopez som förmodligen är den spelaren med störst och lägst nivå inom sig av alla spelare i serie a) Till Matchen mot Milan saknas många viktiga spelare för Samp, men hemmaplan och självförtroendet kan ge dom vinst mot vilket lag som helst. Sampdorias stora  självförtroende gör dock att dom ibland blivit övermodiga i sitt spel, framförallt genom en för hög press och med för stort tålamod i backlinjen.

Skador/avstängningar: De Silvestri, Castardello (c)

Truppen: Da Costa, Andrea Costa, Palombo, Mustafi, Regini, Obiang, Krsticic, Soriano, Gabbiadini, Eder, Okaka, Gianluca Sansone, Maxi Lopez, Birkir Bjarnason, Pawel Wszolek, Renan, Alessio Sestu, Gaetano Berardi, Michele Formasier, Bartosz Salamon, Wladimiro Falcone, Vincenzo Florillo, Matias Rodriguez

Trolig startelva: Sampdoria (4-2-3-1): Da Costa, Andrea Costa, Palombo, Mustafi, Regini, Obiang, Krsticic, Soriano, Gabbiadini, Eder, Okaka.

Håll ett extra öga på: Maxi som kan göra vad som helst om dagen är den rätta..

Värt att notera: Marassi är som en öppen konservburk, tät, ful och traditionell. Doriafansen bidrar med en mycket fin stämning på sin kortsida. Sampdoria kan ha Serie-as högsta medelålder på läktarna, något som kan tyckas vara konstigt eftersom Marassi är mycket trång. Knäna ömmar efter ett besök här pågrund av sektionen framförs ryggar och arenas vassa metall. Härligt och charmigt Värt en resa!

Sampdorias senaste fem matcher:

Sampdoria-Juventus 2-4

Sampdoria-Bologna 1-1

Sampdoria-Genoa 1-0

Sampdoria-Cagliari 1-0

Sampdoria-Roma 0-3

 

 

TV: Matchen visas på Csports söndag 23/2-2014 kl 15 .

Tips: 1-2 till Milan. Mål av Pazzini och Honda. Sampdoria gör mål genom Maxi.

 

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.