torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Milan – Atlético Madrid 0-1: Diego Costa matchhjälte

Matchrapport: Milan – Atlético Madrid 0-1: Diego Costa matchhjälte

Milans tränare Clarence Seedorf gjorde ikväll sin tränardebut i Champions League. Mycket publik på plats på San Siro och det kände som det skulle kunna bli en magisk Champions League-kväll, men Atlético-stjärnan Diego Costa ville annat.

Startelvorna såg ut på följande vis:
Milan (4-2-3-1): Abbiati – De Sciglio, Rami, Bonera, Emanuelson – De Jong, Essien – Poli, Kakà, Taarabt – Balotelli

Atletico de Madrid (4-4-1-1): Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Insua – Arda Turan, Mario Suarez, Gabi, Koke – Raul Garcia – Diego Costa

Milan verkade inte riktigt vakna i början av matchen när Atlético Madrid var nära att rinna igenom Milan-försvaret redan i den första matchminuten. Det skulle ta Milan drygt 10 minuter för att komma in i matchen och skapa farligheter.

Efter en kvarts spel, så är Milan nära att göra mål efter ett fint samspel på högerkanten där Kaká får vika inåt i banan och avsluta med vänstern. Skottet ser ut att vara på väg in i bortre krysset men bollen tar dessvärre i ribban. Bara några minuter senare blir det bråk på planen när Insua ger sig på De Sciglio med en ful tackling som hade kunnat rendera i en utvisning för Atlético-försvararen, men han klarar sig undan med ett gult kort.

De Sciglio såg ut att kunna fortsätta spela matchen, men får bytas ut till förmån för Abate. Milan såg pigga ut och Atlético Madrid hade svårt att skapa några särskilda farligheter förutom ett par hörnor och inlägg. Milano-laget stod för en av deras bättre halvlekar för säsongen, men det lilla extra saknades vid de avgörande avslutslägena. Just det blev extra tydligt när Taarabt slår in ett fint inlägg till Poli vars nick är på väg in i mål, men Courtois får fingertopparna på bollen och styr den i stolpen.

Sammanfattningsvis i första halvlek är att Milan imponerar och att man agerar med ett mycket större självförtroende i Champions League än i Serie A. Både Poli och Taarabt

Andra halvlek inleddes på samma vis som den första halvleken gjorde. Atlético tog tag i bollinnehavet, men Milan skulle växa in i den. Dock var Milan inte riktigt lika pigga och alerta i andra halvlek, de rödsvarta hade behövt ett mål med sig för att få medvind i seglen.

Diego Costa gjorde ett spektakulärt nummer 50 minuter in i matchen när han försökte cykelsparka in ett inlägg. Under matchens gång visade han sitt värde när alltid var tillgänglig att spela upp på när Atlético skulle starta ett anfall.

När det hände något framåt för Milan under andra halvlekens gång var det antingen en bolltrollande Taarabt som fixade fram bra lägen för sina medspelare eller en Balotelli som fixade frisparkar åt sig själv. I den 69e matchminuten får Balotelli en hård tackling av Diego Costa och i fallet får Milan-anfallarens axel en hård smäll. Balotelli försökte spela vidare, men även han fick utgå skadad och Giampaolo Pazzini fick ersätta.

Sista kvarten tappar Milan intiativet och Atlético får mer utrymme. Det ska även straffa sig när Atlético får hörna, slår in bollen, Abate ser ut att nickrensa bort bollen, men istället blir det en perfekt skarv till Diego Costa på bortre stolpen som inte har några problem att nicka in bollen i mål. 1-0 till Atlético Madrid.

Milan lyckas inte vaska fram någon sista målchans och får se sig besegrade hemma på San Siro. Nu väntar ett tuff returmatch på Estadio Vicente Calderón om några veckor, men är inte hoppet helt borta om ett avancemang för de rödsvarta.

Spontana tankar efter matchen:

– Adel Taarabt har imponerat hittills under sin korta Milan-sejour. Idag var han en fröjd för ögat att beskåda, även om han emellanåt kan bli lite bollkär, så hoppas jag att han kan fortsätta hålla den här nivån i framtiden.

– Vill även höja Poli som jag tyckte visade en stor vilja under framförallt första halvlek.

– Kvällens match var verkligen ett perfekt bevis på att ineffektivitet straffar sig i längden.

– Jag älskar Ramis kämparvilja. Alla såg kanske inte det, men i första halvlek när han tillsammans med lagkamraten Poli vann bollen i en duell mot två Atlético-spelare spände han hela överkroppen och skrek ut sin lycka mot Poli. Det närmsta Gattuso vi kommer i dagens Milan.

Statistik:
Milan – Atlético Madrid 0-1
Bollinnehav: 52-48
Skott totalt: 13-11
Skott på mål: 5-7

Forza Milan!

 

 

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.