tisdag 23 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorf: ”Att komma tillbaka till Milan var som att komma hem”

Seedorf: ”Att komma tillbaka till Milan var som att komma hem”

Inför matchen mellan Milan och Atlético har Clarence Seedorf ställt upp i en intervju med uefa.com. Mannen som har vunnit Champions League hela fyra gånger ska nu ta sig an tävlingen som tränare och berättar hur det känns att ha ett så fantastiskt facit som spelare.

– Jag är väldigt stolt över den prestationen. Champions League är en fantastisk turnering där alla de bästa spelarna och klubbarna deltar. Att ha ett sådant förflutet är tillfredsställande.

Han talar sedan om hur det är att komma tillbaka till AC Milan efter alla år, vad han vill uppnå med truppen idag samt sin egen fotbolls-filosofi. 

– Att komma tillbaka till Milan var som att komma hem, det var som att jag aldrig hade varit borta faktiskt. Du känner alla och alla känner dig. Att komma tillbaka till Milanello var precis som att komma tillbaka efter en tids skada eller semester.

– Milans dna finns absolut inom mig. Det är värderingar som jag vill jobba med och överföra till gruppen. Vi har ett ansvar, framför allt för de yngre som ser upp till oss. Det handlar inte bara om att vinna, utan hur du vinner. Det handlar inte bara om att tävla, utan hur du tävlar.

– Jag gillar att se lag som anfaller och är kreativa. Kreativitet för mig är spelare som gör bra ifrån sig individuellt men även som lag, som Bayern. Jag är inte mycket för idén att hela laget väntar bakom bollen och bara spelar på kontringar. Det kan självklart vara ett effektivt sätt att spela, man kan vinna så och ibland måste man spela så men om du frågar mig så ser jag helst att man vinner med mer än ett mål.

– Uppdraget är att bygga en ljus framtid för klubben och att föregå med gott exempel för andra klubbar, spelare och framför allt för de som följer oss.

Källa: uefa.com

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.