torsdag 20 september 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Boban och 1800-talet

Boban och 1800-talet

När jag lyssnar på mig själv undrar jag varför man pratar på ett visst sätt. Att höra min egen röst på senaste podcasten är inga problem, jag gillar min röst men mitt headset är ganska värdelöst. Hur som haver, ny vecka, nya andetag och nya utmaningar.

Vad vill ni läsa för intressant? Mitt liv är inte intressant, det är bara en massa ”have-to-do” saker som finns på tapeten, den där tapeten används, alla skriver ”finns på tapeten”. Svenska språket när det är som bäst! Och så har jag skrivit ”hur som haver” längre upp…

Boban är en person som har stört mig lite för mycket på senare tid. Hans konstanta gnäll på Milan och Balotelli börjar bli lite väl tjatigt. Bobans uttalanden ger mig intrycket att han vill skina nu när Milans ljus är som svagast. När Boban var aktiv spelare skulle enligt huvudpersonen Balotelli fått stryk och bära hans skor. Alright, tillbaka till 1800-talet och ta till våld för att någon inte beter sig som dig. När du väl är på 1800-talet kan du också hälsa alla som gick emot normen och ändrade världsbilden att sluta bete sig på sitt sätt. Alla ska vara likadana!

Oavsett om han har rätt eller inte så bör han hjälpa istället för att stjälpa, om det nu är så att han bara vill Balotellis och Milans bästa så finns det bättre sätt att formulera sig på. Men som sagt, jag tror att han bara vill vinna pluspoäng och det gör han genom att uttala sig på ett sätt som bara eldar på frustrationen fansen känner för denne Super-Mario som tjänar miljoner, har ett namn världen över, går sin egen väg, gör drömmål och ibland gråter han på bänken. Inte nog med att han sänker klubbens största stjärna och klubben som gav honom ett namn, han smutsar ner namnet offentligt som redan börjar bli fläckigt. Boban borde komma ihåg att de som har satt Milan i den positionen är faktiskt samma personer som styrde under hans tid. Det vill säga att Boban och vissa av ledningen tänker lika omodernt och detta är resultatet. Jag kan skriva flera dagar om vad Boban kanske bör göra annorlunda. Boban är en vuxen karl och borde snart lägga ner häxjakten av egen vilja.

Eftersom vi inte längre lever på 1800-talet så finns det faktiskt teknologi och den kan användas till att till exempel ringa upp personer. Boban, ring upp Seedorf, berätta för honom varför du bör vara tränaren. När du väl är på gång, ta ett snack med Galliani och Berlusconi.  Lei capisce?

Balotelli ska dock inte komma undan rakning. Han kan vara den jobbigaste fotbollsspelaren att titta på. Ena stunden är han världsbäst, andra stunden lika värdelös som Taribu West. MEN, i ärlighetens namn vem presterar som den bör göra i dagens Milan? Är det en ursäkt? Nej, förvisso inte men samtidigt är det en förklaring. Varför är det inga tidningar som skriver om Emanuelsson, Abate och Robinho för att nämna några? Why always him? Perche han är den största stjärnan i detta som består av ett rad olika spelare vars kvalitéer inte hör hemma i storklubben AC Milan. Tidningar säljer som bäst när stora namn är involverade. Detta är Boban medveten om. Men, a little attention hurt nobody.

Jag trodde att jag hade två seminarier imorgon. Jag trodde tyvärr fel, jag hade en idag och den missades med bravur. Konstigt nog känns det bra att ha missat seminariet, det handlade om en bok som heter Go down Moses av Faulkner. Har ni inget liv eller  så får ni gärna läsa den, jag garanterar er inte från att somna då den är skriven på en gammal och ibland utmanande Engelska.

Boban och Balotelli borde ta och läsa boken. Den handlar konstigt och passande nog, till en början ,om 1800-talets USA. Den skildrar livet från synvinklar som slaveri, rikedom och slutligen hur tider och naturen förändras. Utifrån kan Balotelli lära sig att han kanske inte är ett offer trots allt, det har och det finns värre situationer än hans. Boban kan lära sig att tider förändras men att personer oftast står på samma plats = spegling av soppan Boban vs AC Balotelli.

En sista grej om Boban, efter Milans förlust mot Napoli var han framme med såg, hammare och spjut. En vecka senare förlorare Roma med 3-0 mot samma motståndare, idag hyllas Napoli för sitt otroliga spel. Till poängen, Milan har sedan Seedorfss återkomst plockat in 10 av 12 möjliga poäng och så fort Milan mötte ett mycket bättre lag och förlorade, med flera spelare borta och massa annat mög som hindrade. Ja, till och med då var han framme och pricksköt.

Tro nu inte att jag inte respekterar Boban. Det gör jag, jag respekterar allt han har gjort och allt han symboliserar. Men på senare tid har han trampat på flera ömma tår och det gör ont.

@AbassAlAli

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.