måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Europa League – vill vi dit eller inte?

Europa League – vill vi dit eller inte?

 Vi närmar oss Europa League. Frågan är om det är värt att nå det eller inte?

En plats i nästa års Champions League kan vi mer eller mindre räkna bort. Vi är 18 poäng ifrån Napoli som är på en tredje plats. 14 matcher återstår. Vår enda chans, om det kan räknas som det, är att vinna årets Champions League. Jag tror inte att det finns någon i sitt sinnes fulla bruk som på allvar tror att Milan kan ha något med titeln att göra. Men större mirakel har skett och hoppet är det sista som lämnar människan.

Europa League är därmed vår enda chans till spel i Europa nästa säsong. Och chansen att avancera dit är stor. Speciellt eftersom direktplatsen från Coppa Italia är överförd till Serie A. Det betyder att det finns sex platser. Tre till CL, tre till EL.

I skrivande stund ligger vi på en nionde plats. Fyra poäng bakom Parma på sjätte plats. Att vi skulle missa turneringen är därmed svårt att tro. Och det känns ju skönt. Eller är gör det?

Vill vi ens dit?

Jag tvekar på det. Jag hade tyckt det varit roligt att gå till Europa League faktiskt. Det är en cup vi realistiskt sett kan vinna. Vi har möjligheten att förbättra vår ranking – respektive den italienska fotbollens – i Europa. Vi får lite extra pengar. Chansen att Milan kommer till Sverige, Danmark, Norge eller norra Tyskland ökar avsevärt genom att spela i en mindre turnering.

Men är det värt det?

Under 2014/2015 är det livsviktigt för oss att hamna topp 3. Både sportsligt och ekonomiskt. Det går hand i hand. Vi måste snabbt upp till toppen och visa att vi har där att göra. Vi är ju Milan!

Det handlar ju mycket om prestige. För mig gör det egentligen ingenting om Milan spelar en säsong i Europa League, det kan nog vara roligt – men jag tycker det är lite pinsamt. Vi är en av världens största klubbar. Vi skall vara bland de bästa.

Och därför är nästa säsong så viktig. Jag tror att vi hade gynnats av att missa Europa. Vi hade haft chansen att bara fokusera på ligan. Se Roma, se Liverpool. Var är de i sina respektive ligor? Jo, de är på väg mot nästa års Champions League tack vare ett uteblivande Europaspel.

Pengarna i Champions League är mycket, mycket större. Tyvärr har jag inga siffror. Men vi får inte vara borta ifrån den turneringen för länge. Är vi det, så kan vi tyvärr falla ännu mer.

Jag är tudelad. Jag vill snabbt tillbaka till Champions League, men jag vill inte bara ha en serielunk hela året. Europaspel ger det där lilla extra, man vill inte missa det. Men som sagt, är det värt det?

Vill vi till Europa League, eller inte?

Det är ett dilemma jag inte har svaret på. Har ni?

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.