måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Milan – Bologna: Balotelli matchvinnare

Matchrapport: Milan – Bologna: Balotelli matchvinnare

Efter förra veckans  förlust mot Napoli skulle Seedorfs mannar få chans till att revanchera sig. Om inte resultatmässigt så verkligen spelmässigt.

Lagen ställe upp som följande:

AC Milan (4-2-3-1): Abbiati – De Sciglio, Rami, Zaccardo, Constant – De Jong, Montolivo – Honda, Kaka, Taarabt – Balotelli

Bologna FC (3-5-2): Curci – Antonsson, Natali, Mantovani – Garics, Lazaros, Perez, Krhin, Morleo – Bianchi, Cristaldo

I början av matchen så äger Milan mest boll och har några upptickare, dock så är det sällan det resulterar i något farligt. Spelet kännetecknas av att Milan spelar runt bollen runt straffområdet och de flesta spelarna är stillastående.

I den 32:a minuten får Milan sitt hetaste läge dittills när Curci i Bolognamålet slarvar och Zaccardo är framme och hugger, tyvärr blåser domaren för offside när bollen i ett tidigare läge spelades in i straffområdet.

0-0 står sig till halvtidvilan där Milan har spelet vilket kan ses på bollinnehavet som står i Barcasiffrorna 73-27 till Milans fördel. Rent chansmässigt får man nöja sig med några långskott som Bolognas målvakt inte hade så stora bekymmer med. En liten ljusglimt är Taarabt som fortsätter anfalla fantasifullt och försöker vrida och vända.

Den andra halvleken börjar som den första slutade. Milan ligger på men har svårt att komma in i straffområdet och de gånger man försöker lägga en höjdboll så är en Bolognaspelare där och rensar.

De första heta chanserna tillhör istället Bologna där Cristaldo är en tåspets från att nå ett långt inlägg i den 60:e minuten. Bollen studsar istället ut till inspark, och bara minuten efteråt gör Abbiati en riktigt bra räddning på Lazaros skott som han styr ut till hörna.

 Samtidigt som Bologna har börjat tagit över mer och mer så passar Milan på att göra två byten. Muntari ersätter De Jong i den 63:de minuten och Pazzini går in itället för Honda i matchminut 66.

Milan tar senare tillbaka matchen där matchbilden blir liknande den som var förut. Milan gör även sitt sista byte när Poli ersätter Kaka i en 81:a matchminuten.

Plötligt kommer det från ingenstans. I den 86:e minuten får Balotelli bollen  ca 35 meter från mål lite till höger om straffområdet. Han beslutar sig för att dra till och bollen seglar över målvakten och in vid bortre stolpen. Ett riktigt kanonavslut!

Efter det lyckas Milan hålla undan och vinner med 1-0 och tar med sig 3 viktiga poäng.

Spontana tankar efter matchen:

– Milan är fortfarande för stillastående. Det behövs fler spelare som är beredda att löpa och röra runt i grytan.

– Milan borde spela med två anfallare. Då slipper Balotelli bli helt isolerad är uppe.

– Även om han stundtals föll bort så fortsatte Taarabt ge positiva vibbar med sin fantasi och vilja att löpa och utmana. Det är sånt Milan behöver mer av just nu.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.