måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorfs presskonferens: Bologna är välorganiserade och bör respekteras

Seedorfs presskonferens: Bologna är välorganiserade och bör respekteras

Igår höll Seedorf sin vanliga presskonferens innan match. Han talade om vikten av att göra bra ifrån sig mot Bologna ikväll, om valet att spela med Essien mot Napoli och om spelarna som inte fått särskilt mycket speltid hittills den här säsongen.

– Vi har inte ens talat om Champions League matchen eftersom alla matcher vi spelar måste bidra till att förbättra vår form. För att komma till den matchen i bra form måste vi göra bra ifrån oss mot Bologna.

– Vi måste prestera bättre än bara 90%. Alla är besvikna över det senaste resultatet men när motståndaren spelar bättre än du måste du acceptera förlusten. Vi har diskuterat hur vi ska göra för att förbättra en del saker och jag ser rätt mentalitet för att lyckas. Om vi räknar bort matchen mot Napoli så har antalet skott mot oss halverats. Det är en strategi vi jobbat på i de tre första ligamatcherna och det är tröstande. Mot Napoli hade vi tre spelare på planen som inte var vana att spela. Abate hade inte spelat på två månader och Essien och Taarabt debuterade för klubben.

– Det är viktigt att släppa in få mål i Italien. Bologna är ett lag som ska respekteras sett till deras historia och de fick även med sig tre poäng mot Torino. De vet exakt vad de vill göra, är välorganiserade och de har två väldigt bra anfallare. Det är ingen större ovisshet kring uppställningen, Silvestre är inte 100% än och Robinho är borta minst 7-10 dagar.

– Jag var tvungen att spela med Essien mot Napoli eftersom spelarna måste få chans att spela ihop sig. Han är en spelare som kan behöva vår hjälp nu i början. Från början var tanken att spela med honom först imorgon men han hade tränat bra så vi gav honom en startplats redan mot Napoli.

– Jag har sett statistik och vi ligger jämnt med de andra lagen i hur mycket vi springer. Men det är inte en fråga om hur mycket du springer, utan hur bra du springer som är viktig. Laget måste växa på alla fronter, även fysiskt. Jag vill respektera Allegri och lägger ingen skuld på honom. När du spelar för att komma ikapp kämpar du mer, både mentalt och fysiskt. I slutet av säsongen 2007 var vi helt slut.

– Vi måste ha tålamod med Honda. Italien och Ryssland skiljer sig ganska mycket från varandra och vi har sett i Japan vad han är kapabel till. Han jobbar både hårt och bra, steg för steg blir han mer effektiv. Febern har lagt sig och han är redo nu.

– Poli kan spela i stort sett var som helst så det finns goda chanser att han tar en plats. Han spelar bra på båda delar av planen. Han har inte fått spela så mycket den sista tiden men jag pratar med honom varje dag då jag inte vill att han ska hänga med huvudet för det. Han kommer bli viktig för oss. Alla spelare kommer ha matcher då det inte går som man vill. Balotelli har en enorm talang och vi hoppas på att han blir en stor mästare. Han har mycket spellust och förr eller senare kommer det. Just nu är han mer lugn. Det som hände i Napoli är helt normalt eftersom att han är mänsklig.

– Alla vill vinna, vi vill övertyga med vårt spel och spela bra matcher. Jag är nöjd med atmosfären i klubben och beslutsamheten i allas ögon. Jag är optimistisk. När jag åt middag med Berlusconi häromdagen talade vi om klubben och dess framtid, jag tänker inte avslöja vad vi sade eftersom att det var en privat middag.

– Abate, Taarabt och Essien kanske spelar tillsammans. Vi har endast två anfallare tillgängliga och Pazzini skulle kunna spela med Balotelli, det skulle inte ge mig några alternativ på bänken. Vi har Petagna också men vi kan inte ge honom för mycket ansvar. Kakà är professionell. Han kom inte hit endast för att ta en plats i landslaget, han vill göra skillnad i det här laget också. Brasiliens tränare värderar honom högt och han har goda chanser att ta en plats.

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.