måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Införrapport: Milan-Bologna

Införrapport: Milan-Bologna

På fredag kväll spelas det återigen match i Serie A. Milan tar emot Bologna hemma på San Siro och det är, som alltid nu för tiden, ett måste att vinna.

Milan: Kommer från en svidande 3-1 förlust borta mot Napoli och ligger på en elfteplats i ligan efter 23 omgångar.  Det var Seedorfs första Serie A-förlust som tränare och man lär vilja göra allt för att inte upprepa händelsen. Även om man har bra spelare i truppen så fungerade inte lagspelet alls sist, vi får hålla tummarna för att det har skett en blixtsnabb förbättring på den punkten, annars är risken stor att man förlorar poäng även imorgon. Försvaret är som vanligt en akilleshäl där det egentligen endast är Rami och De Sciglio som håller en hög nivå. Zapata är tillbaka i truppen till matchen och kan förhoppningsvis bidra med lite stabilitet bakåt. Med sju poäng bakom femteplatsen är tre poäng är ett måste för att kunna vara med i kampen om Europa-platserna i slutet av säsongen.

Värt att notera: Förra säsongen gjorde Milan fem mål på Bologna och det var Pazzini som stod för samtliga.

Skador/avstängningar: Ingen spelare är avstängd. El Shaarawy, Robinho, Emanuelson, Bonera, Silvestre, Cristante och Birsa är skadade.

Truppen: Abbiati, Amelia, Gabriel, Abate, Constant, De Sciglio, Mexes, Rami, Zaccardo, Zapata, Essien, De Jong, Honda, Kakà, Montolivo, Muntari, Poli, Saponara, Taarabt, Balotelli, Pazzini.

Trolig startelva (4-2-3-1):  Abbiati; Abate, Rami, Zapata, De Sciglio; Essien, Montolivo; Taarabt, Honda, Poli; Balotelli

Håll ett extra öga på: Taarabt presenterade sig väl i sin debut förra veckan.

Bologna: Kommer från en bortavinst mot Torino förra helgen och mot ett Milan som är fortsatt ur form är det absolut inte omöjligt att ta tre poäng imorgon. Lite funfact är att Bologna värvade svenske Erik Friberg från Malmö FF under januarifönstret, en debut mot Milan kanske väntar runt hörnet.

Värt att notera: Under de senaste fem mötena lagen emellan på San Siro har Bologna endast vunnit en gång.

Skador/avstängningar: Ingen spelare är avstängd. Pazienza och Acquafresca är skadade. Bianchi är inte helt hundraprocentig men är ändå med i truppen.

Truppen: Curci, Malagoli, Stojanovic, Antonsson, Cech, Cherubin, Crespo, Garics, Mantovani, Morleo, Natali, Sorensen, Friberg, Ibson, Kone, Krhin, Laxalt, Perez, Bianchi, Christodoulopoulos, Cristaldo, Paponi, Moscardelli.

Trolig startelva (3-5-2):  Curci; Antonsson, Natali, Mantovani; Garics, Kone, Perez, Christodoulopoulos, Morleo; Bianchi, Cristaldo

Milans fem senaste ligamatcher hemma:
Milan-Torino 1-1
Milan-Hellas Verona 1-0
Milan-Atalanta 3-0
Milan-Roma 2-2
Milan-Genoa 1-1

Bolognas fem senaste ligamatcher borta:
Torino-Bologna 1-2
Sampdoria-Bologna 1-1
Catania-Bologna 2-0
Fiorentina-Bologna 3-0
Parma-Bologna 1-1

Serie A: Milan-Bologna
Arena: San Siro
Avspark: Fredag 14/2 klockan 20.45
Kanal: Cmore fotboll
Huvuddomare: Mauro Bergonzi
Övriga domare: Crispo, Preti, Meli, Massa, Giacomelli

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.