måndag 15 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
”Avskedet av San Siro kanske blir mindre traumatiskt”

”Avskedet av San Siro kanske blir mindre traumatiskt”

Nu börjar nedräkningen till att Milans förslag av arena ska vara klart för att få ingå i projektet Expo 2015.

Projektet drivs av Barbara Berlusconi, som redan är i full gång med att diskutera Milans behov och jämföra det med Expos olika möjligheter. Bland annat om någon av de tillgängliga tomterna skulle kunna rymma den nya arenan. Det är fortfarande en månad kvar för att slutföra och förfina alla detaljer.
Barbara Berlusconi har planerat byggandet av den nya arenan under en längre period. Milan och Inter ligger långt fram i förhandlingarna och med all sannolikhet kommer en auktion äga rum för kontraktet som ger någon av klubbarna en egen arena från säsongen 2017-18. Att det dröjer beror på att Expo kommer behöva fram till den 30 oktober 2015 till att bygga upp sin struktur, riva och städa de aktuella områdena samt påbörja arbetet med  parkeringsplatser, affärer och andra aktiviteter som igår i projektet.

Milan ligger före Inter i förhandlingarna av främst två skäl. Det första är att företagen som sannolikt skulle komma att ta över arbetet i arenan ägs av Berlusconi. Det andra skälet är att Inters nya ägare, Thohir inte kan spendera miljoner euro på en ny arena när budgetunderskottet för klubben ligger på omkring 80 miljoner Euro. Inter skulle dessutom tjäna på det exklusiva användandet av San Siro, en struktur som dock har begränsningar för en eventuell vidareutveckling.
Modellen Barbara tänker sig  är en variant av Allianz Arena i Monaco/Bayern. En mångsidig anläggning som verkligen får fansen att känna sig som hemma, där man kan se bra från alla vinklar och där det är möjligt att tillbringa sin lediga tid innan matchen.
Parkeringsmöjligheterna är högt prioriterade och det kommer att finnas parkeringar nära stadion. Dessutom ska olika sponsorer undersökas, vilka kan ge namn åt arenan i utbyte mot ett värdefullt kontrakt.

Intäkterna från arenan är den minst lönsamma delen i budgeten för Milan, och i detta avseende behövs en drastisk kursändring. Möjligheten att servera mat och dryck anpassat för alla plånböcker, liksom ett system som skulle kunna klara av mellan 60 000 och 65 000 besökare är mycket viktig. Allt detta utan att höja priserna, vilket skulle riskera att vi förlorade kunder.

Om allt detta blir verklighet kommer avskedet av San Siro kanske bli mindre traumatisk.

Källa: Milannews.it

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.