tisdag 16 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Napoli – Milan: Ett trögt Milan blev överkörda

Matchrapport: Napoli – Milan: Ett trögt Milan blev överkörda

Då har Milan återigen spelat match. Milan gästade Napoli på San Paolo där båda lagen har haft tveksamma resultat sista tiden inför matchen. Lagen startade på följande sätt:

Napoli (4-2-3-1): Reina; Maggio, Fernandez, Albiol, Ghoulam; Inler, Jorginho; Mertens, Hamsik, Insigne; Higuain

Milan (4-2-3-1): Abbiati; De Sciglio, Mexes, Rami, Urby; De Jong, Essien; Abate, Robinho, Taarabt; Balotelli.

Överraskningar i startelvan för Milans del var att Abate tog plats som högerytter och Taarabt fick tillsammans med Essien chansen från start. I Montolivos och Kakas frånvaro (båda på bänken) fick Mexes äran att bära bindeln.

Napoli börjar matchen klart bäst där de var aggresiva i sitt presspel och anfaller med fart. Milan hade stora problem med att komma upp i anfall.

8 minuter in i matchen tar Taarabt sig loss och tar en lång löpning från mittlinjen innan har fyrar av strax utanför straffområdet och placerar snyggt in bollen vid bortre stolpen. Milan tar ledningen.

Redan i den 11e minuten tar Napoli revansch när Inler drar till med en riktig kanon som letar sig in i bortre krysset. 

Med första kvarten spelad har Napoli klart störst initiativ och bollinnehav. Milan får nöja sig med att sticka upp när de får chansen.

I den 22 minuten åker Abbiati på matchens första gula kort efter att han sprungit in i en frispelad Mertens. Som tur var hade Mertens redan avslutat innan de två kolliderade, annars hade det varit utvisning för Abbiati.

I halvlek står det 1-1 i matchen, på planen såg det dock helt annorlunda ut. Napoli var klart hungrigare och ångade på medan Milan hade det svårt att komma upp i anfall. Bollinnehavet stod 56-44 i Napolis favör där de mäktade med totalt 14 skott mot Milans 4.

Milan gör ett byte i halvtid. Ut med Robinho och in med Kaka. Man har även valt att låta Abate gå ner på högerbacken, flyttat över De Sciglio på vänsterbacken och flyttat upp Emanuelson.

Napoli fortsatte den andra halvleken där de slutade den första och fortsätter styra och ställa. I den 56e minuten kommer lön för mödan när Higuain nickar in ledningsmålet efter en snygg framspelning i djupled från Inler.

Efter målet så fortsätter Napoli att kontrollera spelet, dock så anfaller de inte riktigt lika intensivt längre som tidigare i matchen. Milan har några lägen men lyckas inte förvalta dem. Det kommer även två byten då Montolivo byter av Emanuelson i den 70e minuten och Pazzini ersätter Balotelli i den 73e.

I den 82a minuten så stänger Napoli matchen. Efter att ha löpt sig fri i djupled så passar Callejon till Higuain i sidled som enkelt kan lägga i bollen i öppet mål.

Matchen slutade till slut 3-1 till Napoli som var det klart bättre laget.

Tankar efter matchen:

– Även om Napoli var riktigt bra idag så såg nästan alla i Milan tröga ut och det saknades ordentligt med grinta. Seedorf har fortfarande mycket att jobba på.

– Balotelli såg inte alls fokuserad ut. Visserligen fick han inte mycket hjälp men han saknade initiativ. Nyheten om hans barn kanske kan vara en möjlig orsak. Efter att ha blivit utbytt satt han och grät på bänken. Alla kan inte vara tuffa alltid.

– Taarabt var egentligen den enda riktiga ljuspunkten idag. Han gjorde ett piggt intryck där han i alla fall försökte göra något vilket resulterade i ett mål. Ser fram emot och se om det var en engångsgrej eller om Milan faktiskt gjorde något rätt under januarimercaton.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.