tisdag 16 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Införrapport: Napoli-Milan

Införrapport: Napoli-Milan

Det förväntas bli en tuff match på San Paolo imorgon kväll. Napoli kämpar för att ta ett fastare grepp om tredjeplatsen i ligan, medan Milan krigar för att ta sig uppåt. Två lag med ett måste att vinna med andra ord.

Milan: Kommer från ett kryss senast mot Torino. Försvarsspelet är fortsatt ostabilt även om offensiven ser allt mer agressiv ut. Man höll ett bra tempo under senaste matchen men det lilla extra saknas. Många chanser spelas bort och för att kunna vinna mot Napoli behöver Milan någon som kliver fram som målgörare.

Tre poäng är viktiga, både för att klättra upp i tabellen och för spelarnas självförtroende. Många spelare utstår mycket kritik från fansen just nu och det känns som att en vinst mot Napoli skulle kunna göra underverk för resten av säsongen.

Värt att notera: Honda missar matchen pga sjukdom vilket kan öppna upp för spel för Adel Taarabt.

Skador/avstängningar: Bonera är avstängd. Honda missar matchen pga maginfluensa. El Shaarawy, Cristante, Zapata och Birsa är skadade.

Truppen: Abbiati, Amelia, Gabriel, Abate, Constant, De Sciglio, Mexes, Rami, Silvestre, Zaccardo, Emanuelson, Essien, De Jong, Kaká, Montolivo, Muntari, Poli, Saponara, Taarabt, Balotelli, Pazzini, Petagna, Robinho.

Trolig startelva (4-2-3-1): Abbiati; Abate, Rami, Mexes, De Sciglio; De Jong, Essien; Robinho, Kakà, Taarabt; Balotelli

Håll ett extra öga på: Rami stod för en bra insats sist, både defensivt och offensivt då han klev upp och nätade in kvitteringen för Milan

Napoli: Ligger på en tredje plats i ligan men med sex poäng upp till Roma och endast tre ner till Fiorentina känns platsen inte särskillt given. Man kommer från två förluster i rad (Roma 3-2 i cupen och Atalanta 3-0 i ligan) och dessförinnan har man två kryss i ligan. Napoli är inte helt i form och är det någon gång Milan ska vinna så är det kanske nu.

Napoli lär vara hungriga på vinst då de som sagt inte sitter säkert på sin nuvarande plats, Milan får se upp och göra allt de kan för att täta i försvaret.

Värt att notera: På de fem senaste matcherna mellan lagen som spelats på San Paolo under våren har de vunnit en varsin, resterande tre matcher har slutat 0-0.

Skador/avstängningar: Ingen spelare är avstängd. Zuniga, Mesto och Reveillere är skadade.

Truppen: Reina, Maggio, Fernandez, Albiol, Ghoulam, Inler, Jorginho, Callejon, Hamsik, Mertens, Higuain, Dzemaili, Insigne, Rafael C, Colombo, Britos, Uvini, Henrique, Radosevic, Behrami, Bariti, Pandev, Zapata D

Trolig startelva (4-2-3-1): Reina; Maggio, Fernandez, Albiol, Ghoulam; Inler, Jorginho; Callejon, Hamsik, Mertens; Higuain

Håll ett extra öga på: Higuain är farlig framför mål och har nätat tio gånger hittils den här säsongen.

Milans fem senaste ligamatcher:
Milan-Atalanta 3-0
Sassuolo-Milan 4-3
Milan-Verona 1-0
Cagliari-Milan 1-2
Milan-Torino 1-1.

Napolis fem senaste ligamatcher:
Napoli-Sampdoria 2-0
Verona-Napoli 0-3
Bologna-Napoli 2-2
Napoli-Chievo 1-1
Atalanta-Napoli 3-0

Serie A: Napoli-Milan
Arena: San Paolo
Avspark: Lördag 8/2 klockan 20.45
Kanal: Tv4Sport Xtra, Tv4Play
Huvuddomare: Davide Massa
Övriga domare: Filippo Meli, Lorenzo Manganelli,  Antonio Damato, Domenico Celi, Gianluca Vuoto.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.