tisdag 16 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Abbiati till Milan Channel: Vi försöker anpassa oss till Seedorfs spelidéer

Abbiati till Milan Channel: Vi försöker anpassa oss till Seedorfs spelidéer

Tidigare idag talade Milans målvakt Christian Abbiati till Milan Channel. Han talade främst om nye tränaren Seedorf och om hur laget försöker anpassa sig till det nya spelsättet.

– Seedorf har haft ett bra inflytande. Jag känner honom väl och som lag försöker vi anpassa oss till hans idéer, även om det är svårt. Seedorf har anlänt med nya idéer och ett annorlunda spelsätt. Tränarbytet borde också ses som ett misslyckande av spelarna, men vi har verkligen reagerat nu. Vi har förbättrat oss men efter endast tre matcher kan man inte förvänta sig alltför mycket.

De kommande matcherna mot Napoli och Atletico Madrid kom också på tal och Abbiati menar på att det blir två tuffa matcher.

– Det blir en tuff match mot Napoli. Det blir som ett test för att se vilken form vi är i. Jag skulle säga att Atletico Madrid går väldigt bra just nu. Under dagen för lottningen tänkte jag på dem men endast av sentimentala anledningar. De är starka i kontringarna och försvarar bra, det blir ingen enkel match. Jag följer dem och de spelar alltid i ett högt tempo under 90 minuter… Vi får hoppas att de tröttnar mot slutet av matchen! Jag har bra minnen från min tid i Madrid, det var en perfekt säsong.

Slutligen nämnde han några ord om sitt kontrakt och talade om vikten av erfarenhet, något som Gabriel saknar…

– Det är ett nöje att ha Kakà i omklädningsrummet, han är en mästare och bidrar med erfarenhet. Jag tänker inte så mycket på mitt kontrakt, det är gott om tid till juni och just nu är det viktigt att lägga fokus på att klättra i tabellen. Jag har aldrig haft problem med att sitta på bänken, det hände med Dida till exempel och jag har alltid accepterat det. Gabriel har vuxit sedan han kom hit men han saknar fortfarande erfarenhet, jag kan inte övertala honom men jag tror att det skulle vara nyttigt för honom att få spela kontinuerligt i ett år.

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.