lördag 23 juni 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorf: ”Viktigt att fokusera på det positiva”

Seedorf: ”Viktigt att fokusera på det positiva”

Ikväll fick Milan bara med sig 1-1 från hemmamatchen på San Siro mot Torino. Det här hade Milan-tränaren Clarence Seedorf att säga till Sky Sport efter slutsignalen:

”Jag sade före matchen att Giampiero Venturas lag alltid är välorganiserade och det fick vi se återigen ikväll. Angående mitt lag hade vi mer tålamod i andra halvlek när vi breddade spelet och det gjorde skillnad. I första halvlek låg Torino djupt ner i banan, så Honda försökte sig på genombrott några gånger, men man måste bredda spelet för att  motståndarförsvaret ska öppna upp sig. Det kräver tålamod och mina spelare hade mer utav det efter halvtidspausen, att tvinga motståndarna ur sina positioner.”

”Torinos mål uppstod efter en retur som startade kontringen. De flesta farliga målchanserna Torino skapade gjorde man i första halvlek. När vårt försvar är högt uppe för att ge support i anfallet är det en medräknad risk man tar.”

Clarence Seedorf bänkade Nigel De Jong i kvällens match. Det förklarade tränaren med orden:

”Det var inget mot Nigel som har gjort bra ifrån sig tidigare, men jag visste att vi skulle behöva använda oss av långskott idag och Muntari och Montolivo passar mer in i den rollen. Jag tog även möjligheten att låta Nigel få vila för vi behöver honom i bra form.”

”Jag tycker att Rami har stor poteintial och är en väldigt positiv kille som ger oss en stor hjälpande hand. Dock behöver han fortfarande sätta sig in i den italienska fotbollen. Urby Emanuelson och Mattia De Sciglio gjorde bra ifrån sig. Jag såg förbättringar och just nu är det viktigt att fokusera på det positiva och på vad vi kan göra bättre i fortsättningen.”

Seedorf har under sin tid som spelare haft många bra tränare och holländaren fick frågan om hans tränarstil var mer likt Carlo Ancelotti än Fabio Capello.

”I slutet av dagen har alla dina tränare smittat dig med något! Jag tycker att dialogen med spelarna är väldigt viktig för då lär man sig saker och de känner sig som en del av projektet. Jag älskar det och jag tror att även de tycker att det är positivt.”

Källa: Football-Italia

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.