torsdag 18 oktober 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Essiens officiella presentation: ”Ett enkelt beslut efter att ha pratat med Clarence”

Essiens officiella presentation: ”Ett enkelt beslut efter att ha pratat med Clarence”

På Milanello så skedde tidigare idag den officiella presentationen av Milans senaste nyförvärv Michael Essien. Här är vad ghananen och vice-president Adriano Galliani hade att säga till pressen:

Gallianis inledande ord: ”Tack för att ni är här när Milans senaste nyförvärv Michael Essien presenteras. Han är en viktig spelare som har spelat för flera stora klubbar så som Lyon, Chelsea, Real Madrid och nu Milan. Han är 31 år gammal så det finns tid kvar för att han ska kunna fortsätta sin fantastiska karriär hos oss.

Essiens första ord som Milan-spelare: ”Jag vill säga tack till alla, jag är glad att vara en del av Milan-familjen. Jag har min bästa kompis Sulley Muntari här som jag har känt länge. Jag känner även Ricardo Kaka som jag spelade tillsammans med i Real Madrid förra året. Jag ser fram emot att börja träna med mina nya lagkamrater och jag kommer att ge allt för Milan.”

Galliani om beslutet att hämta Essien till klubben: ”Jag talade om Essien med Carlo Ancelotti och han hade bara bra saker att säga, detta var en av anledningarna till att vi valde att värva honom. Clarence Seedorf var även han ivrig att värva Essien.”

En lycklig Essien talade om glädjen att komma till Milan: ”Jag berättade för mina vänner att innan jag slutar spela fotboll så vill jag spela för Milan och uppfylla min dröm. Det var enkelt att ta ett beslut efter att ha pratat med Clarence. Jag hade flera andra erbjudanden men Clarence gjorde det till ett lätt beslut för mig. Jag har känt Seedorf länge, och jag har flera gånger frågat honom om han vill komma och spela en välgörenhets-match i Ghana. Jose Mourinho sa att Italien skulle vara ett fantastiskt äventyr och att jag skulle anpassa mig väl.”

Galliani utvecklar varför man valde att värva Essien och kommenterade andra transferrykten: ”Beslutet togs eftersom att både Montolivo och Muntari är avstängda i Champions League. Vi behövde en till mittfältare som kunde vara tillgänglig för spel i just Champions League. Om någon mer kan anlända? Jag kan inte värva fler spelare utan att banta ner truppen först. Byte mellan Constant och Armero? Om Milan och Napoli kan hitta en överenskommelse så kommer vi att slutföra affären, men Constant vill inte flytta för tillfället. Det skulle även vara problematiskt med tanke på att Armero inte kan spela i Champions League.

Coentrao? Jag har gjort en förfrågan men han är inte till salu. Jag har aldrig frågat om Paletta eller Vidic. Biabiny? Det var ett nytt namn för mig. Det fanns möjlighet till ett byte med Cagliari angående Agazzi, men Amelia ändrade sig. Det kan komma att anlända fler nyförvärv, jag kommer vara väldigt upptagen den här eftermiddagen. Något kommer att ske.” *

Essien om sin nya klubb: ”Milan spelar alltid för att vinna trofeer så jag vet att jag anländer till en stor klubb. Jag har valt att bära tröja nummer 15. Jag är i form och redo att spela, nu gäller det bara att jag jobbar hårt och visar för tränaren att han borde ta ut mig i matchtruppen. Jag ser fram emot att spela med alla spelare här. Jag ser fram emot att spela i Champions League med Milan eftersom att jag inte var registrerad med Chelsea. Jag har mött Atletico Madrid några gånger och det är ett bra lag, men med spelarna vi har här så kan vi vinna mot dem.”

”Jag har varit lyckligt lottad som fått spela för storstads-klubbar. Jag kom hit eftersom att jag alltid haft en stor passion för Milan. Jag kollar ofta på matcher från den italienska ligan. Jag vet att atmosfären på läktarna i Italien är annorlunda, men det oroar mig inte. Det enda jag vill är att spela och vinna med mitt lag. Om stadion är tom så är det inget problem för mig.”

Galliani angående Primavera-tränaren Filippo Inzaghi som ryktas till Sassuolo: ”Han kommer inte att bli Sassuolos tränare. Han accepterade beslutet att låta Seedorf bli klubbens nya tränare. Vi kan inte låta honom gå, trots att vi har ett bra förhållande med Sassuolo. Han är en Milan-legend och han kan inte lämna. Det är sant att det fanns en möjlighet, men jag satte stopp för det omedelbart.”

Essien om att representera Ghana i VM-slutspelet i sommar: ”Tränaren kommer att bestämma vart jag ska spela. Jag spelar där jag gör mest nytta för laget. På så vis så hoppas jag att jag kommer få åka till VM i Brasilien. Jag skulle vilja representera mitt landslag i VM. Det kommer att bli tufft, men allt kan hända i fotboll. Vi får se vad som händer.”

*Observera att Gallianis kommentarer om mercaton sades tidigare idag, en del har skett sedan dess.

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.