tisdag 21 augusti 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Matchrapport: Cagliari-Milan

Matchrapport: Cagliari-Milan

I år har Milan inte vunnit två raka ligamatcher. Den statistiken är nu raderad och förhoppningsvis inom snar framtid bara historia. Dagens match innehöll mycket slarv offensivt som defensivt men ändå vinner Milan till slut. Resultat är alltid den enda faktorn som spelar roll i slutändan!

Första halvlek:
Milan ställer upp utan Zapata och Abbiati och det märktes ganska tidigt. Amelia slarvade med passningar och Bonera verkade inte hitta rätt. Resultatet blev ett baklänges mål när Amelia rensade(?) och bollen snappades upp och skickades in i boxen till Marco Sao som inte gjorde några misstag. 1-0 och backen blev brantare, för att inte glömma vindarna. Milan skapade dock flera lägen som borde ha resulterat i mål. Honda hade två bra lägen, Kaka fumlade ut bollen istället för att spela till en ensam Balotelli i boxen och sistnämnda sköt över från nära håll. Inget flyt än så länge. 

Andra halvlek:
Pazzini ersatte Robino och med facit i hand var det ett lyckat drag. De Jong byttes ut till förmån för Muntari och Abate fick försöka slå sina inlägg. Där och då kändes inte byten riktigt kloka men Seedorf bevisade oss fel. Muntari spelade bra, Pazzini stångades och Abate fick lite match i benen. Det dröjde fram till minut ’86 tills Milan fick reducera. Balotelli tackade för den klantigt orskade frisparken genom att göra mål, 1-1. Tredie målet i lika många matcher, positivt. Balotelli fick kort efter målet ett gult kort och han är därmed avstängd till nästa match. Kort därefter, i minut ’89 förvaltar Milan en av sina hörnor på bästa möjliga sätt. Honda slår hörnan till Pazzini som bam-bommar in bollen och glädjen kunde inte misstas, 1-2!

Positiva och subjektiva tankar efter matchen:
– Balotelli beter sig som han bör göra, professionellt. Grande!
– Seedorf vinner sina två första ligamatcher. Oerhört kul!
– Honda blir ”varmare” i kläderna, det behövs inför vad som komma skall!
– Tre poäng är alltid tre poäng.
Pazzini, I wanna give you a manhug!

Mindre positiva tankar:
– Många missade lägen..

– Kakas briljans från hösten verkar vara ett minne blott för tillfället.
– Måste Milan få en frispark för att göra mål?
– Amelias rensning.

Det är uttjatat att undra om det vänder. Seedorf verkar dock ha en plan och spelarna verkar göra sitt yttersta för att bli inkluderade i planen. Tror ni att det håller hela vägen ut?

Forza Milan!

//

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.