tisdag 19 juni 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorfs presskonferens: ”Engagemang, bestämdhet och kämpaanda är vad som kommer att visa resultat”

Seedorfs presskonferens: ”Engagemang, bestämdhet och kämpaanda är vad som kommer att visa resultat”

Inför bortamötet i eftermiddag har Seedorf hållit den sedvanliga presskonferensen innan match. Under presskonferensen talar han om vikten av att ge återuppbyggnaden av laget tid, om Essien och om att ta en dag i taget.

”Målet just nu är att förbättra resultaten. Hårt arbete och engagemang kommer att ta oss dit. Jag är här för att hjälpa till med uppbyggnaden, men det är klart att vi behöver tid för det och jag kan inte sätta ett datum för när resultaten kommer börja komma. Engagemang är det viktigaste och jag kan se att spelarna har det. Det här har hänt andra storklubbar som har fått kämpa sig tillbaka. Hur som helst är jag här för att jobba och för att få fansen att drömma igen.”

”Laget behöver lugn för att kunna ta sig an svåra situationer. Det är i dessa situationer man ser kvaliteten i laget och den rätta andan. Matcher mot Cagliari  är alltid tuffa, de har jättebra stöd från sina fans. De är ett starkt lag och vi har respekt för dem.”

”Mötet med Barbara Berlusconi? Det var en presentation med några i ledningen och de förklarade sina framtidsplaner för klubben vilket hjälpte mig att bättre förstå var jag ska leda laget. Det var väldigt bra för mig. Det finns inga olika avdelningar, vi arbetar alla tillsammans.”

”Jag känner Essien ganska bra, jag talade med honom klart och tydligt. Vi känner till honom som spelare och han är väldigt bra. Han kommer att vara till stor hjälp. Jag vill också önska Antonio Nocerino det bästa, han svettades mycket för den här tröjan under sin tid, men jag är glad att Essien anländer. Han kommer att spela på mitten men kan även spela som ytterback, jag gillar dock att använda spelare på deras bästa positioner. Jag kan garantera att Essien är en krigare med mycket erfarenhet. Spelsystemet? Jag önskar att ni inte frågar så mycket om det. Engagemang, bestämdhet och kämpaanda är vad som kommer att visa resultat.”

”Varje tränare har sin egen stil. Jag börjar nu, jag känner inte laget så väl och de känner inte mig. Konstant gestikulation kan förvirra, jag talar med spelarna när bollen är ute ur spel. Min erfarenhet säger mig att man känner när det finns förståelse, som jag hade med Ancelotti. Du vet vad tränaren vill ha av sättet han kollar på dig. Lugn är nyckeln för laget just nu. Balotelli är bra, vi vill förbättra oss men vi behöver mycket hängivenhet för att återuppbygga laget. Champions League? Just nu måste vi fokusera på Cagliari.”

”Det är många spelare som vill komma och spela för Milan. Med all ärlighet har jag fullt tillit till truppen vi redan har. El Shaarawy? Innan han är färdigläkt borde vi lämna honom i fred. Jag har varit här en vecka nu och jag är fokuserad på laget och vad vi behöver. Kämpaandan? De har den i sig och de måste ta fram den. Trots situationen, så ser jag i spelarnas ögon att de vill kämpa och ge allt de har. Det är den rätta andan och jag ser den. Resultaten kommer inte alltid vara med oss men vi behöver tålamod. Det fysiska? Med all respekt för Allegris jobb, så är det en fråga vi kollar på internt. Spelarna ger allt i matcherna vi spelar. Erfarenhet säger mig att du kan springa mycket utan att träna bra. Matchen mot Udinese var en match för sig. Vi måste fokusera på oss själva och på att bli bättre. Jag vill inte döma arbetet som är gjort hittills den här säsongen. Jag måste observera allt och tala med folk, jag vill förstå så mycket som möjligt innan jag drar några slutsatser.”

”Rädsla kommer inte att hjälpa oss. En säsong utan Champions League är inte slutet på världen, det har hänt många storklubbar och är inte skamligt. Du måste acceptera nuet, annars lever du i en illusion. Man måste vara realistisk och det är där vi startar. Rädsla är en psykisk börda, alla vill spela Champions League men för tillfället är det väldigt långt dit. Det är inte där vårt fokus borde ligga dock, vi har andra saker att tänka på. Kämpaanda, lagarbete, att förbättra oss dag för dag och att ge allt vi har. Ett steg i taget. Honda? Jag har alltid gillat honom som spelare men det är inte lätt att komma från Ryssland till Italien. Jag vill släppa lite av pressen på honom så att han kan få komma till ro här. Han har bra kvaliteter och som en riktig japansk man har han kraften att aldrig ge upp”

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.