onsdag 25 april 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Galliani: Vi hoppas att Seedorf blir lika framgångsrik som Sacchi och Capello

Galliani: Vi hoppas att Seedorf blir lika framgångsrik som Sacchi och Capello

Adriano Galliani talade till Milan Channel efter matchen mot Hellas Verona igår. Det blev, förutom om vinsten, en hel del tal om Seedorf som gjorde sin första match som Milantränare.

– Det gick bra, särskilt första halvlek men överlag såg jag en bra kämpaglöd. Innan den här matchen låg Verona tio poäng före oss, men vi förtjänade vinsten.

Han talade även om både Matri, som gjorde succé i sin första match för Fiorentina, och om Petagna som nu är tillbaka i Milan.

– Matri är vår spelare och både Antonelli och Antonini kom från vår ungdomsakademi. En ung spelare som Petagna är det inte många klubbar som har. Jag gillade sättet han kom in i spelet på när han blev inbytt, Seedorf gjorde det bra.

– Han har rört om saker på ett bra sätt. Detta var hans första match, i början av veckan tränade han som en spelare och idag vann han sin första match som coach. Det känns som att vi startar bra. Vi hoppas att han blir lika framgångsrik som Sacchi och Capello.

Galliani berömde Balotelli, som varit omdiskuterad på marknaden den senaste tiden, och poängterade återigen att han inte är till salu.

– Vi kommer inte att sälja Balotelli. Han kom hit den här tiden förra året och gjorde tolv mål på 13 matcher. Han är lugn och dedikerade målet till sin tränare, jag tror att det finns ett bra band mellan de två. En bra tränare tar hänsyn till spelarna och deras karaktärer. Med Leonardo spelade vi brasilianskt och Seedorf spelar också med två spelare framför fyrbackslinjen.

Om resten av säsongen i ligan, de båda cuperna och Curva Sud hade han följande att säga.

– Vi ligger efter i ligan men vi spelar fortfarande i tre olika tävlingar. Vi är det enda italienska laget i Champions League och vi måste hålla huvudena uppe. Vi är kvar i Italienska Cupen och vi får summera allt i slutet av säsongen. På onsdag spelar vi en viktig match då Coppa Italia kan ta oss till Europaspel nästa säsong. Vi har en fördel i att vi har hemmaplan.

– Brocchis ungdomslag spelar bra. Vår ungdomsakademi har gett oss De Sciglio, Abate, Petagna, Cristante och en hel del spelare i andra Serie A lag. Vi måste vara positiva, om vi spelar så här kommer det att gå bra resten av säsongen. Hemmamatcherna utan Curva Sud är inte samma sak, vi får hoppas att allt återgår till det normala snart.

Källa: acmilan.com

 

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.