fredag 27 april 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Seedorf på sin första presskonferens som Milan-tränare: ”Jag känner mig redo”

Seedorf på sin första presskonferens som Milan-tränare: ”Jag känner mig redo”

Clarence Seedorf gjorde idag sin första presskonferens som Milan-tränare. Holländaren hade följande att säga till media:

”Vi alla är väldigt lyckliga som får ett arbete som nästan skulle vara vår hobby. Det här var också mina första ord till truppen, att återfinna entusiasmen och glädjen i  att spela fotboll. Jag tror på att svåra stunder måste bli analyserade, men även med vetskapen hur man ska lösa dessa problem, genom att bibehålla fokus på sina förmågor. Den här truppen har verkligen inte visat sitt rätta jag, men det är sådant som kan hända. Jag har inga tvivel på att situationen kommer bli som den en gång var.”

”Det beror på hur du jobbar, du behöver entusiasm och få tillbaka supportrarna till stadion genom ett övertygande spelsätt. Det är lättare att få bra resultat med sig om du spelar bra. Jag vill inte prata om den nuvarande tabellpositionen för ibland kan ligatabeller vara oerhört smärtsamma att titta på. En annan sak jag är nöjd med är att ingen skyller på någon annan, så det är verkligen en enad trupp.”

”Vi behöver tid och supportrarna kommer som alltid vara vår tolfte man som jag känner så bra från de fina stunder jag har upplevt i min karriär och det har alltid varit positivt att ha supportrarna närvarande. De kommer att ge energi åt laget och det behöver de. Laget kommer ge tillbaka den energin.”

”Jag mår bra tack vare Milan-miljön. Jag var här 10 år och att komma tillbaka efter att ha varit borta ett år och bli så bra välkommen ger mig mycket energi och en stor vilja att inleda mitt arbete. Jag känner min stab väl, Mauro Tassotti är en väldigt viktig man för den här klubben. Det har han alltid varit och vi har redan jobbat bra ihop tidigare. Det är känslosamt att vara här. Allt jag gör, gör jag med mycket intensitet och jag kan inte undvika att bli känslosam av den här chansen jag har fått. Jag har mycket att bevisa och nu börjar en ny karriär för mig. Jag känner mig redo men det är arbetet jag lägger ner och resultaten jag uppnår som bevisar om jag kan möta den här nya utmaningen. Det är en utmaning och jag gillar utmaningar.”

”Jag har aldrig pratat om möjligt spelsystem. Det beror på vilka spelare du har tillgängliga och nästan alla tränare anpassar sitt spelsätt efter det som passar bäst in på truppen. Jag kommer spela med 4-2-3-1 för att få ut det mesta av de offensiva kvalitéerna. Vi kommer spela anfallsfotboll och vi behöver tid.”

”Mario Balotelli är en snäll kille och jag kände honom lite sedan tidigare. Vi alla vet om hans kvalitéer och jag är här för att hjälpa honom att växa och han har gett mig sitt förtroende. Vår anfallsinriktade spelfilosofi kommer bli viktig för honom.”

”Silvio Berlussconi är en man som har gjort mycket för fotbollen. Jag är hedrad att han tror på mig precis som jag även känner mig hedrad att Galliani har en tro på mig. Jag är glad över att få vara här och att ha deras stöd.”

”Det är ett nytt år och det kommer finnas ny energi. Jag har inga tvivel om att laget har växt, men det finns mycket att hämta fortfarande. Jag har bara varit här i två dagar och och jag måste fortfarande lära känna laget och det kommer jag göra så fort som möjligt. Jag kommer växa bredvid dem.”

”Jag kommer sprida mina idéer och från imorgon kommer vi ta våra första steg på vägen som kommer göra situationen till det bättre efter att ha sett viljan hos alla involverade. Situationer uppstår av sig själva och baserat på vad som händer kommer beslut fattas. Jag har förberett mig länge rent mentalt för min karriär efter min tid som spelare. Jag tycker att jag har gett allt under min tid i Brasilien och jag kände mig tillräckligt nöjd för att acceptera den här nya utmaningen. Det var en plikt gentemot den här klubben som har gett mig så mycket och när jag fick samtalet gjorde jag mig själv tillgänglig.”

”Rasism existerar över hela världen och Milan visar återigen att det är en modig klubb och som alltid, handling räknas mer än ord.”

”Inuti mig själv har jag en känsla av tillfredsställelse. Jag gjorde vad jag gjorde som spelare och nu vill jag starta en ny era som tränare. Kaká är mer som en vän än en före detta lagkamrat. Jag vet att jag kan räkna med honom som person före spelaren. Han är en bra person och jag är övertygad om att han kan fortsätta växa under den här tiden. Han är redan en referenspunkt i termerna uppförande och professionalitet. De värden som han representerar och sänder kommer hjälpa mig att utvecklas i den riktning jag vill gå.”

”Med hjälp av Filippo Inzaghi i Primaveran och Filppo Galli med hela ungdomssektorn kommer vi återskapa de värden som klubben alltid har haft och inte förlora dem. Jag hoppas att Van Basten kommer hit och träffar oss för vi behöver få hit spelare som har gjort historia med klubben och han är definitivt en av dem.”

Källa: acmilan.com

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.