torsdag 22 mars 2018
MILAN CLUB SVEZIA
AK Design
Grazie Allegri

Grazie Allegri

Ledningen har nu tagit tag i problemet som man borde tagit tag i för länge sedan. Allegri har fått sparken och det finns miljoner sätt att se på den saken. Detta är mina spontana tankar kring händelsen.

Personligen har jag alltid varit emot att sparka tränare under pågående säsonger då det känns som att det inte ger varken spelare eller supportrar särskillt mycket trygghet. Men i det här fallet är jag helt och hållet för åtgärderna som vidtagits, även om jag tycker att man kunde ha gjort det tidigare. Och snyggare.

Allegri har vunnit en scudetto med Milan, han har lett Milan till en sjuk vinst mot Barcelona, han har vänt en säsong som startade uruselt till att sluta med Champions League kval. Men det skulle ha slutat där och då.

En katastrofal säsongsinledning som slutar i CL händer bara en gång under en och samma mans ledning. Efter den där fantastiska vinsten mot Siena som säkrade tredjeplatsen och Champions League kvalet skulle man ha tackat Allegri och låtit honom gå på ett värdigare sätt.

Jag tänker inte försvara spelarnas prestationer under säsongen 13/14, i många matcher har spelet varit under all kritik. Men vi har trots allt en bra trupp, det är när spelarna tappar förtroende och respekt för tränaren som det är game over. Det tror jag skedde för längesedan i Milan.

Vem ska ta över då? Mitt hjärta säger så klart Inzaghi. Ni som har läst mina tidigare inlägg känner till min kärlek för honom… Vad jag älskar den mannen. Han har dessutom gjort bra ifrån sig med Primaveran och det känns som att han rent erfarenhetsmässigt sett har goda förutsättningar att ta sig an a-laget.

Magkänslan säger dock att det blir Seedorf. Han verkar vara Berlusconis förstahandsval och bara han själv vill så är det han som tar över Milan från och med nu. Att han inte har någon tidigare tränarerfarenhet oroar mig inte i nuläget, det kan ju knappast gå sämre än vad det gjort hittills så jag säger go for it.

Med detta sagt vill jag faktiskt tacka Allegri för hans arbete i Milan. Även om de överskuggas av det mörka, så har det funnits ljusa och lyckliga tider under hans ledning och det är de tiderna jag vill att vi minns. Scudetton, vändningen och tredjeplatsen är vad jag kommer ta med mig från Allegris tid som tränare.

Nu vänder vi blad och går vidare, grazie Allegri.

AdBlock detekterad!

Var god klicka på din AdBlocker och klicka på undanta denna domän, för att vår webbsidas olika funktioner ska fungera korrekt.